Mainos

Näkökulma: Leijonilla käsissä kaikkien aikojen shokeeraus – mahtaako Ruotsia kiinnostaa maan halki ravaaminen kyläjoukkueen takia?

2:55
Video: Maalikooste Ruotsi-Venäjä-pelistä

Leijonat voi antaa yhden kaikkien aikojen opetuksista Ruotsille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Sekä Suomi että Ruotsi hakivat MM-kisojen alkulohkovaiheen päätöskierrokselta lohkovoittoa, mutta tukkaan tuli kumpaisellekin. Tappiot vain olivat kovin erilaisia.

Ruotsin kolmannen perättäisen mestaruuden metsästys voi hyvinkin päättyä torstaina. Suomi on pahin mahdollinen asennemittari lyödyille ruotsalaisille.

Venäjää vastaan Ruotsi sai toisessa erässä niin kovaa nokkaansa, että porukka tuskin löysi valojen vilkkuessa ja maalitorvien soidessa takaisin omaan koppiinsa. Ruotsalaiset raahustivat tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön lyötyinä, kaukalon tapahtumia ihmetellen.

"Vad fan hände", miettivät ruotsalaiset keskenään. 0-6 yhdessä erässä. Eihän sen pitäisi olla mitenkään mahdollista porukalle, jossa on 17 maailmanmestaria.

Ratkaisevaa seuraavaksi on se, miten Ruotsi toipuu tästä. Venäjän näytös joko lannistaa tai työntää kulmahampaat esiin.

Mahtaako asenne silti riittää Leijonia vastaan?

Ruotsi on puolivälierässä niin suuri ennakkosuosikki, ettei sen voitolle suuria kertoimia anneta. Jos ruotsalaiset luulevat, että välieräpaikka on edes 30-prosenttisesti taskussa, torstai-illasta tulee pitkä.

Nimetön Suomen joukkue on kuitenkin juuri sellainen ryhmä, joka saa helposti 21 NHL-pelaajasta muodostuvan miljonääriporukan ajattelemaan jo paria päivää pidemmälle. Juuri tuo lapsus kävi Leijonillekin tiistaina Saksaa vastaan, ja lopputulos nähtiin.

Se on fakta, että Ruotsilla on moninkertaisesti parempi joukkue kuin Suomella. Mutta. Jos Suomi onnistuu riivaamaan kiekossa olevaa vastustajaa väsymättömästi, pitää apumiehet koko ajan lähellä ja roikkuu jatkuvasti ruotsalaisten iholla, miljoonamiehet voivat nopeasti turhautua. Torstaina Suomella on mahdollisuus antaa kaikkien aikojen oppitunti siitä, mitä pelikirjakiekko parhaimmillaan saa aikaan.

Jos Suomi onnistuu pitämään Ruotsin maalintekokoneen mahdollisimman pitkään aisoissa, pinna kiristyy entisestään. Eihän heidän pitäisi tällaista kyläjoukkuetta vastaan edes pelata.

Eikä etenkään matkustaa kotoisaksi tulleesta Bratislavasta lähes toiselle puolelle maata vain, että voisi lähteä taas seuraavana päivänä takaisin. Pyöreästi viiden tunnin matkustaminen Venäjälle koetun kylvetyksen jälkeen ei ole normaalilla ihmismielellä varustetulle henkilölle mikään pikkujuttu. Reissaaminen käy väistämättä mielen päälle, mikä on yksi paino Leijonien vaakakupin puolella.

Totuus Suomesta

Onhan tässä oikeasti myös Leijonille kysymysmerkkejä. Maalinteon tehokkuus on ollut etenkin viime peleissä liian heikkoa. Ylivoiman pitää tehdä tulosta. Jos ja kun vastassa on Henrik Lundqvist, maalin tekeminen on äärimmäisen vaikeaa. Se on todettu monta kertaa.

Leijonat on pelannut parhaat pelinsä aivan taitojensa ylärajoilla, joten se on kysymysmerkki, saako joukkue puristettua vielä askeleen korkeammalle tasolle.

Asenteesta ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Jos joku ehti tuudittautua siihen, että peli kulkee ja voittoja ropisee, Saksa-peli palautti nopeasti maan pinnalle. Lopulta saattaa olla niin, että Saksalle häviäminen oli parasta, mitä Leijonille saattoi sattua. Löperö suoritus ravisteli hereille ja nyt keskitytään oleelliseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja