Mainos

Leijonat sai päävalmentaja Jaloselta suoran palautteen – ”Ruotsia ei tuolla tavalla voiteta”

3:30
Videolla Jukka Jalosen ajatukset ennen Ruotsi-ottelua.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi tiistain Saksa-pelin jälkeen, että joukkuetta pitää muistuttaa siitä, mitä joukkuepeli on. Pelaajat itsekin tiesivät missä vika oli, joten viesti meni hyvin perille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Suomi teki puolustusvirheitä, jotka ovat olleet hyvin harvinaisia aiemmin turnauksessa. Saksa rokotti merkkausvirheistä tylysti.

– Oli vähän tyhmiä virheitä, mitä ei ole näkynyt tässä meidän retkellä oikeastaan yhtään tämän kahdeksan viikon aikana. Vaikea sanoa mistä se johtui, mutta enemmän ne ovat pääkopan touhuja. Nyt on katsottu videoita ja jokainen on ottanut niistä pienistä virheistä opiksi, ne on helppo korjata, hyökkääjä Veli-Matti Savinainen totesi.

Jalonen on aina erittäin suoraviivainen mies, joten millainen palaute oli?

– No, se oli suora, Savinainen hymähti.

Näistä virheistä on kyse: (artikkeli jatkuu videon alla)

2:19

Tappio oli tärkeä ravistelu ennen Ruotsia vastaan pelattavaa puolivälierää. Jalosen mukaan pelaajat ottivat palautteen asiallisesti vastaan. Videolta katsottiin hyviä suorituksia, mutta myös sitä, missä pitää parantaa.

– Pelit ovat pienistä asioista kiinni; miten pelaajat kentällä sijoittuvat ja miten he asennoituvat, kun kiekko on vastustajalla. Silloin kantsii olla vähän huolestunut, kun kiekko on vastustajalla, noin lähtökohtaisesti. Meillä on fiksuja pelaajia ja he ymmärsivät yskän, esimerkiksi kuinka pitkää vaihtoa vedetään ja muuta. Tietty kurinalaisuus tietyistä jätkistä – ei koko aikaa, mutta välillä – vähän puuttui. Skarpata pitää. Se oli hyvä meille, että tuli tuollainen peli, että saatiin vähän parsittua omaa arvomaailmaa ja identiteettiä kasaan, Jalonen sanoi.

– Totta kai pelaajille pitää näyttää, jos joku asia ei toimi. Ketään ei saa vahvemmaksi, nopeammaksi tai rohkeammaksi, mutta että tehtäisiin oikeita valintoja tietyillä hetkillä, niitä pitää yrittää opettaa vielä. Siitä on kysymys, mitä voittaminen tarkoittaa tällä tasolla – miten peliä edistetään joukkueen kannalta vai ajatteleeko joku välillä vähän liikaa itseään tai pisteitään. Sellaista ei näy voittavassa joukkueessa, eikä siihen ole varaa todellakaan, hän jatkoi.

Jalonen ei nostanut ketään pelaajaa esiin, mutta hänen puheensa teemat ovat erittäin tärkeitä. Kääntäen, jos kurinalaisuus puuttuu, vaihdot venyvät tai ruvetaan miettimään omia pisteitä, hyvä ei heilu.

Saksa-tappion voi kääntää myös hyväksi, etenkin kun se osoitti puutteita ja ravisteli joukkueen hereille.

– Silloin on vähän kriittisempi ja perkaa asiat tarkemmin läpi. Katsoimme valmennuksen kanssa pelin kokonaan uudestaan. Mietimme, mitä voimme tehdä paremmin ja viestimme sitten pelaajille. Kyllä tappio jonkun verran skarppaa enemmän kuin voittaminen.

– Kyllä se tiettyä nöyryyttä lisää, kun pojatkin tuossa itse näkivät muutamia klippejä ja näkivät miten itse pelaavat. Jätkät ovat fiksuja, niin tajuavathan he itsekin, ettei tuolla tavalla voiteta Ruotsia, vaan pitää tehdä asioita vähän eri tavalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja