Karri Kivi odottaa terävää Tre Kronoria – Leijonien saatava Kanada-pelin vire takaisin: ”Tuleeko uusia kaapokakkoja, kun niitä eniten tarvitaan?”

Leijonat puolivälierään - miten luistin luistaa? 12:19
Karri Kivi ennakoi superjännittävää puolivälierää ja pohti Kaapo Kakon asemaa tosipeleissä.

Leijonat saa MM-kisojen puolivälierässä vastaansa NHL-tähtiä pursuavan Ruotsin. C Moren asiantuntija Karri Kiven mukaan torstaina mitataan jaksamista ja henkistä kanttia toden teolla. "Hokkupokkuskeikauksia" ei ole.

Ruotsin joukkue on timanttinen, sillä Tre Kronorin pelaajilla on 20 MM-kultaa ja joukkueessa on 21 NHL-miestä. Suomella taalajäillä kiekkoilevia pelaajia on kaksi ja MM-ensikertalaisia 18.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyksiä.

– Ruotsilla on mennyt kaksi viimeistä vuotta aivan nappiin. Toivottavasti he eivät syty vielä huomenna, Kivi naulasi Huomenta Suomen haastattelussa.

– Huomenna on tripladraama: Puolivälierä tarkoittaa aina, että taivas tai helvetti. Vastassa on Ruotsi. Leijonilla on ollut hyvä alkusarja alusta asti. Jos se nyt päättyisi huonosti...  Kaikki kulminoituu yhteen peliin, mahtava turnausformaatti.

Puolivälierässä mitataan henkistä kanttia ja joukkueen turnauskestävyyttä. Kiven mukaan Leijonien täytyy löytää Kanada-pelin vire uudelleen, sillä avausottelussa joukkue oli täynnä energiaa.

– Jos pääsemme Kanada-pelin esitykseen eli pelissä on sama halu, raikkaus ja yhdessä pelaaminen, kaikki on hyvin. Jos edessä on vastoinkäymisiä, eikä kukaan nouse esiin sytyttämään joukkuetta kuten Saksaa vastaan, päivästä tulee vaikea.

– Tämä on kuluttava turnaus. Ollaanko syöty patterit loppuun vai tuleeko uusia kaapokakkoja, kun niitä eniten tarvitaan?

Asetelma on mielenkiintoinen, sillä sekä Suomen että Ruotsin MM-kenraali meni penkin alle. Leijonat hävisi Saksalle 2-4, Tre Kronor Venäjälle 4-7. 

Molempien joukkueiden on ryhdistäydyttävä kuolemanpeliin, mutta tässä vaiheessa turnauksessa valmentajilla ei ole kaneja hatussaan. Pohjaa on rakennettu jo viikkoja.

– Ei voi tehdä enää mitään hokkuspokkuskeikausta. Valmennus tuntee joukkueensa. Ruotsilla on järkyttävä esitys alla, joten huomenna on tulossa terävämpää tavaraa vastaan. Miten Suomi saa pyyhittyä muutaman pelin laskevan trendin? Ensimmäinen viisi minuuttia kertoo, mikä jengin draivi on.

Katso ylälaidan videolta, mitkä ovat puolivälierän ratkaisevia tekijöitä! Ilves-valmentaja kertoo myös sen, miksi tämän kevään MM-turnaus on poikkeuksellinen.

Lue myös:

    Uusimmat