Timo Jutila ei yllättynyt Suomen sensaatiovoitosta: "Joukkuetta ei huimaa mikään" – Leijonien kultakapteeni ehdottaa väsyneelle Ruotsille kriisipalaveria

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen ensimmäiseen MM-kultaan vuonna 1995 kipparoinut Timo Jutila piti Leijonien välieräpaikkaa MM-Slovakiassa täysin ansaittuna. Leijonat nujersi Ruotsin puolivälieräpelissä torstai-iltana jatkoajalla maalein 5–4.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Suomen voitto ei yllättänyt. Venymistä se vaati, ja sellainen tuli. Erikoinen peli kaiken kaikkiaan, kun yhdeksän maalia nähtiin, Jutila kertoi STT:lle.

Tre Kronorin pelitapa kolmannessa erässä yllätti monet. Puhtinsa menettäneet ruotsalaispelaajat tyytyivät heittämään kiekkoa ainoastaan Suomen päätyyn.

– Ruotsille tuli väsy, ne hyytyivät. Suomi taisteli ja pelasi viisikkona, Jutila ruoti.

"Mua ei kiinnosta se ollenkaan, oliko Ruotsi huono"

Monet pitivät Ruotsin esitystä jopa yhtenä maan heikoimmista.

– Lähtisin siitä, että Suomi oli hyvä. Mua ei kiinnosta se ollenkaan, oliko Ruotsi huono. Ruotsi päästi valtavasti maaleja koko turnauksen ajan. Niillä on nyt palaverin paikka, Jutila totesi.

Ruotsia vastaan Suomelta osuivat kolmessa ensimmäisessä maalissa puolustajat Niko Mikkola, Petteri Lindbohm ja Jani Hakanpää.

– Se lämmitti. Joukkueesta nousee esiin hienosti muitakin yksilöitä, kuten Harri Pesonen, Marko Anttila ja Veli-Matti Savinainen. Suomen pelaajien henkistä olotilaa on hieno katsoa.

Ennen turnausta päiviteltiin sitä, etteivät NHL-pelaajat tule Suomen avuksi kisoihin.

– NHL-pelaajia ei kannata huudella. Slovakiassa ovat ne pelaajat, jotka haluavat vetää Leijona-paidan päälle, Jutila muistutti.

Suomen välierävastustaja on kivenkova Venäjä.

– Siinä ottelussa vaaditaan huippuluokan maalivahtipelaamista, sillä vastassa on hyökkääjistön kärki maailmassa. Leijonilla on kuitenkin mahdollisuudet mihin vain. Tällä hetkellä joukkuetta ei huimaa mikään, Jutila korosti.

 

Lue myös:

    Uusimmat