Ruotsin hiihdon supertähti Charlotte Kalla kritisoi rajusti ensi kauden kisaohjelmaa: "Ei ole kivaa repiä itseään ympäriinsä marraskuussa, kun sataa pelkästään vettä"

Maastohiihdon maailmancupin kilpailukalenteriin tulee ensi kaudeksi lisää kisoja. 114 päivän aikana kilpailuja tulee olemaan peräti 41. Ruotsin hiihtotähti Charlotte Kalla kertoi Expressenille oman kantansa ensi kauden tiukkaan ohjelmaan.

Koskaan aiemmin kilpailuja ei ole ollut näin paljon. Monet hiihtäjät ovat aikaisempina vuosina kritisoineet raskasta kisaohjelmaa. Viimeisimmän selvityksen mukaan peräti puolet maailmancupin hiihtäjistä oli sitä mieltä, että kisoja on liikaa. Kärkinimistä 65 prosenttia oli sitä mieltä, että kisojen määrää tulisi rajoittaa.

Kalla on todella skeptinen tulevan ohjelman suhteen. 

– Kilpailuja on niin paljon, joka viikonloppu. Saamme juuri ja juuri mahdutettua Ruotsin mestaruuskilpailut mukaan kalenteriin. Tämä on liikaa, Kalla sanoo. 

Hän myös kertoo, että ei aio kilpailla kaikissa kilpailuissa tulevalla kaudella. Kilpailuja käydään kaikkina viikonloppuina 29. marraskuuta - 22. maaliskuuta välisenä aikana paitsi yhtenä. 

– Se on se viikko, jolloin suurimmassa osassa maista järjestetään omat mestaruuskilpailut, sanoo kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n hiihtäjien edustaja Martti Jylhä

– Juniorina sinulla saattoi olla 40 kisaa kaudessa. Erona kuitenkin siihen on se, että silloin et matkusta ympäri maailmaa kilpailujen välillä. Tämä on täysin hullua, Jylhä toteaa.

Kalla on samoilla linjoilla Jylhän kanssa.

– Ehdit juuri ja juuri kääntymään kisojen välillä kotona. Missään ei ole minkäänlaista jatkuvuutta. Kausi alkaa niin aikaisin. Sitten kun tulee kevättalvi, joka on parhainta aikaa, niin kausi loppuu. Sää kun on, millainen on, niin ei ole kivaa repiä itseään ympäriinsä, kun sataa pelkästään vettä, Kalla kertoo.

Viime kaudella koettiin katastrofaalisia hetkiä, kun kauden tuli alkaa Kuusamossa marraskuussa. Silloin kärsittiin kovasta lumipulasta. Kallalla on oma ajatuksensa siitä, millä tavalla kausi tulisi viedä läpi.

– Aloittaisin kuukautta myöhemmin ja venyttäisin kautta kuukautta pidemmälle. Se on kuitenkin jotain, johon FIS on suhtautunut kylmästi. Liian kaukana on kiinnostus tällaiseen muutokseen. FIS on myös sitä mieltä, että riski TV-katsojien menetykselle on suuri. Voin tietenkin ymmärtää, että Keski-Euroopassa ei olla kiinnostuneita hiihtokilpailuista huhtikuussa, Kalla päättää.

Lue myös:

    Uusimmat