Mainos

Ruotsikin hytisee talvimyrskyn kourissa

Voimakas lumipyry ja kova tuuli ovat aiheuttaneet suuria liikenneongelmia Ruotsin itärannikolla.

Arlandan lentokentällä oli yksi kiitorata suljettuna ja tuhansia matkustajia joutui odottelemaan lentojaan. Etenkin Ruotsin sisäinen lentoliikenne kärsi, kun Arlandan ja Bromman kentällä liikenne ei sujunut normaalisti. Kalmarin lentokentällä matkustajat joutuivat odottamaan Arlandan ja Bromman koneiden lähtöjä jopa kuusi tuntia.

Upplannissa ja Roslagenissa useita bussivuoroja jäi ajamatta. Norrtäljessä bussit kulkivat niin huonosti, että useat koulut pitivät ovensa suljettuna, kun lapset eivät päässeet kouluun.

Lumimyräkkä alkoi jo eilisiltana ja tänään lunta pyrytti taukoamatta suurimman osan päivästä. Lumipyry alkoi hellittää vasta iltapäivällä juuri ennen päivän pimentymistä. Matalapaineen keskus oli Uppsalan ja Tukholman vaiheilla aina Sörmlantia myöten.

Sankka lumipyry sekoitti liikenteen pahasti ja aiheutti useita ojaanajoja ja kolareita. Sörmlannissa kaksi hälytysajossa olevaa paloautoa suistui tieltä liukkaan tienpinnan vuoksi. Tukholman seudulla oli käytössä kaikki liikenevä aurauskalusto. Siitä huolimatta katukonttorilla oli suuria vaikeuksia pitää ajoväylät auki. Lunta pakkautui myös jalkakäytäville ja niitä ei ehditty luoda auki.

Rautatieliikenne sujui lumentulosta huolimatta varsin hyvin, ja junat pysyivät aikatauluissaan. Mutta sitäkin suuremman harmin aiheutti valtion rautateiden SJ:n lippujen tilausjärjestelmä, joka meni epäkuntoon. Junalippuja ei voinut tilata tai ostaa sen paremmin internetistä, automaateista kuin SJ:n lippukassoiltakaan. Voimayhtiö Vattenfallin verkossa oli illansuussa 1500 taloutta vailla sähköä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.