Mainos

Ruotsiin maailman ensimmäinen virtuaalilähetystö

Internetissä olevassa virtuaalilähetystössä voi tutustua monipuolisesti Ruotsiin ja maan historiaan vaikuttaneisiin henkilöihin. Konsulttiapua tästä lähetystöstä ei kuitenkaan saa.

Ruotsi on avannut ensimmäisenä maana maailmassa suurlähetystön Second Life -virtuaalimaailmassa. Lähetystö ei tarjoa konsulipalveluita, mutta sieltä saa monipuolisesti tietoa Ruotsista.

Lähetystön avasi Ruotsin ulkoministerin Carl Bildtin virtuaalihahmo eli avatar. Virtuaalilähetystön vuosibudjetti on 400 000 kruunua (runsaat 43 000 euroa).

Virtuaalilähetystöstä löytyy muun muassa Raoul Wallenbergille omistettu huone. Wallenberg pelasti tuhansia juutalaisia natsien kaasukammioista toisen maailmansodan aikana. Virtuaalikävijät voivat myös tutustua faktoihin Ruotsista tai ihailla ruotsalaista taidetta. Radiouutisia Ruotsista on tarjolla esimerkiksi iPodiin ladattavina podcasteina.

Carl Bildt tunnetaan tietokoneiden ystävänä. Hän pitää edelleen säännöllisesti verkkopäiväkirjaa eli blogia. Sähköpostia Bildt käytti jo 90-luvun alussa, kun se oli vielä verrattain harvinaista.

Second Life -virtuaalimaailman on kehittänyt amerikkalainen Linden Lab -yhtiö.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.