Mainos

Ruotsia varoitetaan inflaation kiihtymisestä

Ruotsin talous kasvanee seuraavien kahden vuoden aikana vankasti, mutta samalla inflaatiovauhti saattaa kiihtyä, mikäli Ruotsi ei ryhdy tarvittaviin toimiin. Tätä mieltä on Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Valuuttarahasto ennustaa vahvan taloudellisen kasvun jatkuvan seuraavien kahden vuoden aikana. IMF kuitenkin varoittaa tuoreessa raportissaan Ruotsia inflaation kiihtymisestä.

-Kysynnän kasvu nykyisenlaisena saattaa vahvistaa inflaatiopaineita selvästi. Tämä taas merkinnee sitä, että talouskasvu saattaa hidastua ja viime vuosien kehitys menee hukkaan, valuuttarahasto sanoi tänään.
IMF:n mukaan Ruotsin on aika uudistaa talouttaan. Eräs tärkeimmistä tehtävistä on rakenteellisten muutosten laajentaminen ja voimistaminen. Tällaisten uudistusten ansiosta Ruotsin talous voisi nykyistä tehokkaammin vastata Euroopan ja koko maailman kehitykseen, IMF patistaa Ruotsin hallitusta.

IMF:n mukaan valtio näyttelee Ruotsissa edelleen merkittävämpää roolia kuin useissa muissa teollistuneissa maissa. Lisäksi työmarkkinoiden joustavuudessa on IMF:n mukaan toivomisen varaa. Useat asiantuntijat uskovat, että Ruotsin talous kasvaa tulevana vuonna yli 3,5 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.