Mainos

Ruotsi sulki suomalaisyrittäjän tshetsheenisivuston

Suomalaisen it-yrittäjän mukaan hänen ruotsalaisella internetpalvelimella ylläpitämänsä sivusto on määrätty suljettavaksi, koska Venäjän suurlähetystö on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Ruotsin syyttäjäviranomaiset ovat määränneet suljettavaksi kaksi palvelinta, jotka ovat ylläpitäneet tshetsheenikapinallisten internetsivuja. Sivujen ylläpitäjä on ollut suomalainen it-yrittäjä Mikael Storsjö. Storsjö kertoi Ruotsin uutistoimistolle TT:lle, että sulkemisen takana on Venäjän suurlähetystön tekemä rikosilmoitus.

Tshetsheenien internet-sivuilla on arvosteltu jyrkästi Venäjän hallitusta ja tuettu tshetsheenien taistelua venäläissotilaita vastaan. Storsjö muutti Ruotsiin sen jälkeen kun hänen ylläpitämänsä kavkazcenter.com-sivusto oli suljettu Suomessa. Storsjön mukaan näin tapahtui suojelupoliisin painostuksesta.

Tshetsheenien internet-sivut on siirretty väliaikaisesti liettualaiselle palvelimelle. Liettuan korkein oikeus antoi äskettäin luvan toiminnan jatkamiselle, vaikka Venäjä on vaatinut sen lopettamista.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.