Mainos

Ruotsi siirtää varoja vankeinhoidosta poliisille

Ruotsin sosialidemokraattinen hallitus siirtää lähivuosina yli miljardi kruunua vankeinhoidosta poliisin käyttöön. Maan oikeusministeri on huolissaan selvittämättömien rikosten kasvavasta määrästä. Laista ja järjestyksestä on hyvää vauhtia tulossa vaalikysymys.

Ruotsin sosialidemokraatteja ei pidetä rikosten torjunnan kärkijoukkona. Pikemminkin päinvastoin, sillä demareita on syytetty lepsuilusta. Heitä pidetään pikemminkin rikollisten kuin uhreiksi jääneiden ymmärtäjinä.

Yksittäisiin ihmisiin kohdistuva väkivalta ja omaisuusrikokset; ryöstöt, varkaudet ja murrot ovat kasvussa. Tilannetta synkistävät rajojen aukemisen myötä Ruotsiinkin pesiintyneet kansainväliset liigat.

Hallitus aikoo ohjata poliisille seuraavan kolmen vuoden aikana yli miljardi kruunua lisää rikosten nykyistä tehokkaampaan torjuntaan ja selvittämiseen. Rahat otetaan kriminaalihuollosta, mikä puolestaan nostattaa soraääniä vankiloissa. Hallituksen mielestä tärkeintä on nyt kuitenkin kansalaisten turvallisuus. Siksi poliisin voimavaroja on pakko lisätä, oikeusministeri sanoo.
(MTV3/Kari Lumikero)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.