Mainos

Ruotsalaistutkimus: Venäjän sotilasmahdin kasvu jatkuu

Venäjän sotilaallinen kyky on kasvanut, ja kasvu jatkuu myös lähitulevaisuudessa, sanotaan ruotsalaisen FOI-tutkimuslaitoksen selvityksessä.

Venäjän asevoimia on aiemmin kehitetty vastaamaan entisen Neuvostoliiton alueen konflikteihin, mutta nyt painopiste on vaihtunut operaatioihin myös tuon alueen ulkopuolella.  

Aiemmasta Venäjä-tutkimuksestaan poiketen FOI lähtee nyt perusoletuksesta, että Venäjä on hyökkäykseen vastaamisen sijasta aloitteellinen sotilaallisen voiman käytössä. Tällaisiin taistelutehtäviin käytettävissä olevien sotilasyksiköiden määrä on Venäjällä lisääntynyt erityisesti Uralin länsipuolisella alueella, tutkijat sanovat. 

Samaan aikaan Venäjällä uhrataan FOI:n tutkijoiden mukaan paljon aikaa myös ei-sotilaallisten vaikuttamiskeinojen kehittämiseen, mitä myös hybridisodankäynniksi kutsutaan. 

Venäjän sisällä järjestelmä on puolestaan yhä autoritaarisempi ja nuorisoa kasvatetaan kunnioittamaan isänmaallisia arvoja. Turvallisuuspolitiikassa Yhdysvaltain vastaisuus on merkittävä trendi. Tutkijoiden mukaan tällainen kehitys vähentää mahdollisuuksia kääntää Venäjän politiikan suuntaa länsimyönteisemmäksi joskus tulevaisuudessa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.