Ruotsalaistaiturilta raju paljastus NHL-debyyttiään edeltävistä tapahtumista – hölmöili suomalaishyökkääjän kanssa: "Poliisi oli viemässä meitä putkaan"

Huomenta Suomen Tulosruutu 26.04.2019 0:29
Videolla kuvaa NHL:n pudotuspeleistä.

Jokereidenkin riveissä aikoinaan taidoillaan ihastuttanut Linus Omark joutui ennen NHL-debyyttiään vuonna 2010 erikoisten tapahtumien keskelle yhdessä suomalaisen seuratoverinsa Teemu Hartikaisen kanssa.

Nykyään KHL-joukkue Salavat Ufassakin yhdessä pelaavat Omark ja Hartikainen olivat seuratovereita myös Pohjois-Amerikassa. AHL-aikoina kämppäkaveruksina asustaneen kaksikon eräänä iltana saama ajatus oli ajaa heidät poliisin huostaan.

– Asuimme aidatulla alueella, jossa oli poreamme ja uima-allas. Saimme viisaan idean mennä naku-uinnille. Ympärillä asuneet ihmiset näkivät meidät keskellä yötä ja tuijottivat sekä huusivat meille, Omark kertoo

Hetkeä myöhemmin paikalle saapui poliisi, joka kehotti kaksikkoa nousemaan altaasta.

– Olimme juuri ehtineet pukea alushousumme. Poliisi sanoi, että olimme kuulemma uineet alasti täällä, joten vastasimme, että meillä oli vain vaaleat alushousut, joten se näytti vain siltä.

– Lopuksi poliisi oli laittamassa minulle käsirautoja ja oli viemässä meitä putkaan, mutta meidän mukana ollut amerikkalainen kaveri ratkaisi tilanteen jotenkin. Seuraavana päivänä Edmonton soitti ja kutsui minut ensimmäistä kertaa NHL:ään.

Omark onnistui NHL-debyytissään heti iskemään ratkaisevan voittomaalin voittomaalikilpailussa, mutta NHL-ura ei kovasta yrityksestä huolimatta kuitenkaan auennut. Ruotsalaistähti keräsi vyölleen vain 79 ottelua kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden aikana. Sittemmin Omark on niittänyt mainetta taitavilla suorituksillaan KHL:ssä. 

Lue myös:

    Uusimmat