SM-liigaan saapuneet NHL-tähdet vandalisoivat autoja – joukkuekaveri yllätti itse teosta ja liittyi porukkaan: "Muutama pelaaja oli jopa tekemässä rikosilmoitusta"

1:38
Tulosruutu maaliskuussa 2005: Lukon ja HIFK:n välinen pudotuspeliottelu kuumeni joukkotappeluksi – myös maalivahti Dwayne Roloson heilutti nyrkkejään.

NHL:n työsulku alkoi 16 vuotta sitten ja peruutti tuolloin lopulta koko kauden. Rauman Lukko oli yksi joukkueista, joka sai nauttia NHL-vahvistuksista. Dwayne Roloson ja Hal Gill panivat tuulemaan kaukalon ulkopuolellakin. 

Rauman Lukon kausi lähti odotettua nihkeämmin liikkeellä syksyllä 2004. Puolustaja Toni Porkka ja maalivahti Dwayne Roloson saivat päähänsä Halloween-juhlan alla, että joukkue kaipaa pientä piristystä. 

Joukkueenjohtaja Pekka Wallenius antoi idealle siunauksen – joukkuekaverien autot kaipasivat pientä pintakäsittelyä. 

Kiertue alkoi Shayne Toporowskin autosta, joka marinoitiin vessapaperilla. 

–Samanlaisia piloja tehtiin, kun pelasin Saksassa ja Pohjois-Amerikassa. Tämä taisi olla yhteinen idea muutaman huurteisen jälkeen, Porkka muistelee MTV Urheilulle. 

Turhautunut fani asialla?

Lukon pelaajien autot saivat kuorrutuksekseen esimerkiksi kananmunia. Janne Niskala sattui tulemaan juuri kotiin, kun hänen autoaan oltiin teippaamassa. 

– Lähdin matkaan mukaan, kun pari paikkaa oli vielä käymättä, Niskala kertoo.  

– Rauma on sen verran pieni, että pelaajien asuinpaikat olivat aika hyvin tiedossa. Walleniuksen Pekka vielä vähän auttoi. 

(Juttu jatkuu kuvan alla) 

Seuraavana päivänä Äijänsuon hallissa ei ollut epäselvyyttä, mikä oli pääpuheenaihe. 

– Muutama nimeltämainitsematon pelaaja oli jopa tekemässä rikosilmoitusta, kun he luulivat, että joku turhautunut fani oli sotkenut auton. Sitten he kuulivat, että tempun taustalla olivatkin oman joukkueen pelaajat. 

Tempaus toimi, sillä Jukka Rautakorven valmentaman Lukon otteet piristyivät ja kaudesta tuli lopulta hyvä. HPK voitti Lukon pronssiottelussa Hämeenlinnassa 1–0.

– Tietysti vireen kääntymiseen vaikutti moni seikka, mutta tarinahan menee niin, että se pila paransi pelin, Niskala naurahtaa. 

(Juttu jatkuu kuvan alla) 

Kaksi miljoonaa purkukiekoista

16 kautta NHL:ssä pelannut Roloson ja isokokoinen puolustaja Hal Gill olivat paitsi kovia pelimiehiä myös veikeitä hahmoja, joita muistellaan edelleen lämmöllä Raumalla. 

Roloson jatkoi NHL-uraansa vielä vuoteen 2012 asti. Hänestä tuli viimeinen 1960-luvulla syntynyt NHL-tositoimissa mukana ollut pelaaja. 

Stanley Cupilla uransa vuonna 2009 kruunannut Gill näytti harjoituksissa Niskalalle, miten kiekko puretaan oikeaoppisesti lasin kautta keskialueelle. 

NHL:ssä 1 106 runkosarjan ottelua pelannut Gill naureskeli, että jos hänelle maksetaan tästä kaksi miljoonaa dollaria kaudessa, hän tekee sen mielellään. 

– Itse en oppinut sitä lasin kautta purkamista koskaan, vuoden 2011 MM-kultajoukkueeseen kuulunut Niskala naureskelee.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja