Ruotsalaissijoittaja moittii TeliaSoneran kauppaneuvotteluja

Ruotsalainen suursijoittaja Christer Gardell moittii TeliaSoneran hallitusta ja sen suomalaista puheenjohtajaa Tom von Weymarnia France Telecomin kanssa käytyjen fuusioneuvottelujen epäammattimaisesta hoidosta.

Gardellin mukaan TeliaSoneran hallitus ei pystynyt luomaan hyvää neuvotteluilmapiiriä, joka olisi mahdollistanut hyvän tuloksen aikaansaamisen.

- Harvoin nähdään yhtä hyviä edellytyksiä, kun sekä ostajat että myyjät ovat halukkaita kauppoihin. Tätä ei hoidettu hyvin, Gardell sanoo talouslehti Dagens Industrin haastattelussa.

Gardell on partnerina sijoitusyhtiö Cevian Capitalissa, joka on 1,6 prosentin osuudellaan TeliaSoneran kuudenneksi suurin omistaja. Yhtiön osakesalkun arvo putosi reilulla 40 miljoonalla eurolla TeliaSoneran maanantaisen kurssilaskun myötä.

Gardell vaatii TeliaSoneran kahta suurinta omistajaa eli Ruotsin ja Suomen valtioita kertomaan pienemmille omistajille yksityiskohdat France Telecomin hylätystä tarjouksesta.

Gardellin mukaan TeliaSoneran kannattaisi olla varhaisessa vaiheessa mukana telealan yritysjärjestelyissä, jotta yhtiö löytää itselleen hyvän partnerin. Hänen mielestään TeliaSonera on liian pieni yhtiö selvitäkseen yksin alan kovenevassa kilpailussa.

France Telecomin ohella myös norjalainen Telenor voisi olla TeliaSoneralle hyvä kumppani.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat