Ruotsalaisseura vastasi MM-kisoissa hurjastelevan leijonalupauksen rajuun kritiikkiin

Jääkiekon SHL:ssä pelaavan Frölundan päävalmentaja Roger Rönnberg on vastannut huippulupaus Kristian Vesalaisen seurajohtoaan kohtaan antamaan kritiikkiin.

Käynnissä olevissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hurjaa jälkeä tehnyt Vesalainen avautui keskiviikkoisessa Ilta-Sanomien artikkelissa tällä kaudella Frölundassa saamastaan kohtelusta. 17-vuotias hyökkääjä oli loppuvuodesta lyhyellä lainapestillä HPK:ssa, minkä jälkeen hän palasi Ruotsiin ja päätti seurajoukkuekautensa Frölundassa. 

Siellä hän jäi hän vähälle vastuulle.

– Seurakausi Frölundassa oli aika huono. En digannut siitä, miten he kohtelivat minua siellä. Siinä touhussa ei ollut mielestäni mitään järkeä, Vesalainen avautuu Ilta-Sanomille.

– Kun palasin Frölundaan HPK-ajan ja nuorten MM-kisojen jälkeen, valmentajat eivät juuri jutelleet. Heitä ei tyyliin kiinnostanut yhtään, miten minulla menee, hyökkääjälupaus jatkaa. 

Aftonbladet tavoitti Vesalaisen MM-kisoista kommentoimaan puheitaan.

– En halua keskustella siitä. Sanomisissaan on pysyttävä, keskityn nyt täysillä MM-kisoihin, Vesalainen summasi. 

Ruotsalaismedia kysyi myös Frölundaa luotsaavan Roger Rönnbergin mielipidettä asiaan.

– En oikeastaan halua kommentoida asiaa, me käsittelemme nämä asiat seuran sisäisesti. On surullista, että asia on räjähtänyt näin esille, Rönnberg toteaa, mutta suostuu lopulta avaamaan asiaa hieman lisää. 

– Me tiedämme, mitä olemme tehneet ja olemme sinut sen kanssa. Kohtelimme häntä kuten ketä tahansa muuta pelaajaa Frölundassa. Sen voin sanoa, luotsi summaa.

"Erittäin mielenkiintoinen pelaaja"

Frölundan urheilutoimenjohtaja Fredrik Sjöström vahvistaa Aftonbladetille, että he haluaisivat Vesalaisen jatkavan Ruotsissa. Maalipyssyä on povattu korkealle ensi kesän NHL-draftissa.

– Ei ole mikään salaisuus, että haluamme pitää hänet täällä. Emme halua kuitenkaan häiritä hänen MM-kisojaan. Puhumme jatkosta turnauksen jälkeen. Hän on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, Sjöström toteaa.

Vesalainen summasi Frölundassa tällä kaudella 26 ottelussa pisteet 1+5=6. U18-kisoissa hän on tehnyt neljässä ottelussa tehot 6+5=11 ja johtaa piste- ja maalipörssiä.

Oman lohkonsa voittanut Suomi kohtaa torstain puolivälierässä Tshekin.

Vesalainen iski tiistaina hattutempun Kanadan verkkoon. Katso maalit alla olevasta videosta!

Lue myös:

    Uusimmat