Kanadan junioritähdeltä erikoista käytöstä MM-kisoissa – latasi aiheesta jäätävän vastauksen MTV Urheilulle

Kanadan maalivahti Jordan Binnington analysoi junioritähteä Connor Bedardia ja tämän hurjaa laukausta: "Sitä on vaikea lukea" 1:17
Kanadan maalivahti Jordan Binnington analysoi junioritähteä Connor Bedardia ja tämän hurjaa laukausta: "Sitä on vaikea lukea"

Kanadan 18-vuotias junioritähti Connor Bedard aiheuttaa hämmennystä jääkiekon MM-kisoissa.

Bedard on yksi kisojen suurimmista nimistä, sillä hänen ympärillään on pyörinyt melkoinen sirkus jo useamman vuoden ajan. Bedardia pidettiin jo nuorena todellisena superlupauksena. Hänet varattiin viime kesänä ensimmäisellä vuorolla Chicago Blackhawksiin, missä hän väläytteli heti osaamistaan. 

Bedard takoi NHL:n runkosarjassa 68 otteluun tehot 22+39=61. Hän on ehdolla NHL:n vuoden tulokkaaksi.

Kanadalaishyökkääjän erikoislaatuista laukausta on analysoitu tarkasti kiekkolähetyksissä ympäri maailmaa.

Jutun yläreunan videolla Kanadan maalivahdin Jordan Binningtonin (St. Louis Blues) kommentteja Berardin kudista.

Leijonien maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kommentoi Kanada-tähden Connor Bedardin laukausta: "Se pitää merkata" 2:17
Leijonien maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kommentoi Kanada-tähden Connor Bedardin luomaa uhkaa: "Se pitää merkata"

Bedard päätti liittyä Kanadan maajoukkueen mukaan sen jälkeen, kun hänen NHL-seuransa Blackhawksin pelit loppuivat runkosarjaan. Kevään MM-kisoissa Bedard on nakuttanut neljään otteluun tehot 5+1. 

Hän on kisojen maalipörssissä toisena heti Leijonien Oliver Kapasen (6+0) jälkeen.

– Kaikki on mennyt ihan hyvin. Yritämme parantaa sekä yksilöinä että joukkueena. Olemme saaneet voittoja, mutta tässä on vielä pitkä matka edessä, Bedard totesi MTV Urheilulle.

Bedardin suhteen yksi asia on kuitenkin hämmentänyt. Kun Kanadan junioritähti on tehnyt maalin MM-kisoissa, hän ei ole tuulettanut sitä lainkaan. Ei ensimmäisen, toisen, kolmannen, neljännen tai viidennen osuman kohdalla.

Entinen NHL-hyökkääjä Jakub Voracek nosti asian esille Tshekin televisiossa. Voracek otti aiheeseen kantaa myös sosiaalisen median puolella.

– En pidä tuosta. Maalin tuulettaminen on normaalia. Juhlimatta jättäminen on epäkunnioittavampaa kuin juhliminen. Hän on silti huima pelaaja, Voracek totesi entisessä Twitterissä eli X:ssä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

MTV Urheilu kysyi asiasta Bedardilta Prahassa – viitaten Voracekin kannanottoon.

Onko sille joku syy, että miksi et tuuleta osumiasi täällä?

– Ei, Bedard täräytti jäätävästi.  

Tämä oli ainut vastaus, missä Bedard ei turvautunut kanadalaiseen ”hokijargoniin”. Kisakokemuksesta ja Prahasta paikkakuntana irtosi takuumaisen varmat vastaukset.

– Täällä on ollut hauskaa ja tämä on ollut hyvä kokemus jo tähän mennessä. Kaupunki on oikein mukava. Vanhassa kaupungissa on ollut hauska pyöriä. On etuoikeus olla täällä, Bedard mietti.

Kanadan MM-turnaus jatkuu lauantaina, kun vastaan astelee Suomi.

Mitä ajatuksia Leijonista?

– Mainio peli varmasti tiedossa. Heillä on hyvä joukkue kasassa. Meidän pitää pelata hyvin, jotta voimme voittaa, Bedard ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat