Ruotsin lehdet ylistyskuorossa: suitsuttavat Suomen sankaria Kaapo Kakkoa kuin yhdestä suusta

Ruotsin suurimmat iltapäivälehdet Aftonbladet ja Expressen ja yleisradioyhtiö SVT ovat suunnanneet uutiskärkensä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-finaalista Kaapo Kakkoon.

Ruotsi itse jäi turnauksessa viidenneksi pudottuaan puolivälierissä Sveitsiä vastaan. Suomi sen sijaan liiti MM-kultaan, ja Kakko värkkäsi loppuottelussa 3–2-voittomaalin Yhdysvaltoja vastaan varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä minuutilla.

Aftonbladet, Expressen ja SVT uutisoivat kuin yhdestä suusta, että "Kakko voitti superlupauksien välisen ottelun". Ruotsin media viittaa tällä 17-vuotiaaseen kaksikkoon USA:n Jack Hughes ja Suomen Kaapo Kakko, joita on povattu ensi kesän NHL-draftin kahdeksi ensimmäiseksi varaukseksi.

Hughes syötti ottelussa USA:n 1–2-kavennuksen, mutta Kakko räpäytti Suomen voitto-osuman kovaan paikkaan loppuhetkillä.

Ruotsalaislehdet olivat haastatelleet ottelun jälkeen myös Suomen muita pelaajia Kakkoon liittyen.

– Hän (Kakko) tulee menemään ensimmäisenä varaustilaisuudessa, olen siitä täysin varma. Hän on hyvä pelaaja ja hänellä on hyvä pelikäsitys, Jokiharju sanoi Expressenin mukaan.

– Hän on voittaja, ja teki voittomaalin tänään. Hän on hyvä jätkä ja hyvä pelaaja, Jokiharju jatkoi.

Aftonbladet siteerasi haastatteluissa hockeysverige.se-sivustoa.

– Hän (Kakko) tulee menemään ensimmäisenä varaustilaisuudessa, Eeli Tolvanen sanoi hockeysverige.se:n ja SVT:n mukaan.

– Hänen kanssaan on upeaa pelata. Hän on vielä parempi persoona, ja hänen lähellään on mukava olla.

Tolvanen sai Kakko-arvioihinsa tulitukea Nuorten Leijonien kapteenilta Aarne Talvitieltä.

– Hän on uskomaton. Ensimmäisessä turnauksessaan tekee noin tärkeän maalin. Se summaa hänen panoksensa. Hän oli meille avainpelaaja nuoresta iästään huolimatta. Sanon aivan kuin Eeli: Kakko tulee olemaan numero yksi, se on täysin selvää, Talvitie sanaili hockeysverige.se:n mukaan.

Kakko on pelannut tällä kaudella SM-liigassa 27 ottelua TPS:n paidassa tehoin 9+11=20. Nuorten MM-kisoissa hän summasi seitsemään otteluun pinnat 2+3=5.

Lue myös:

    Uusimmat