Patrik Laine sopeutuu tarvittaessa kohuvalmentajan tahtoon: "Olemme keskustelleet aiheesta"

Laine aikoo auttaa 18-vuotiasta kolmosvarausta Fantillia sopeutumaan NHL-kuvioihin.

Patrik Laine on valmis jatkamaan keskushyökkääjän roolissa NHL-jääkiekon seurassaan Columbus Blue Jacketsissa, jos uusi päävalmentaja Mike Babcock niin toivoo. Vasempana laitahyökkääjänä uraa luonut Laine kokeili keskushyökkääjän asemaa viime keväänä, kun Columbus kärsi loukkaantumisista.

– Olemme keskustelleet aiheesta. Olen työstänyt kesän aikana montaa asiaa, mutta jos valmennusjohto haluaa minut keskushyökkääjäksi, olen siihen valmis, Laine kertoi seuransa harjoituksissa tiistaina NHL:lle.

Babcock tekee paluun NHL:ään kohujen jälkeen. Menestynyttä valmentajaa on arvosteltu epäasiallisesta käytöksestä aiemmalla urallaan

Laineen mukaan Babcock on kova valmentaja, mutta vilpitön. 

– Arvostan sellaista. En kuitenkaan aio kertoa enempää yksityisistä keskusteluistani hänen kanssaan, Laine sanoi.

Viime kauden lopussa Laine huilasi 12 ottelua lihasvamman takia. Hän keräsi kauden 55 ottelussaan 52 tehopistettä.

Columbus on hankkinut rivistöönsä kaksi keskushyökkääjää, sillä joukkueeseen liittyvät kesän kolmosvaraus Adam Fantilli ja Ak Bars Kazanista siirtyvä Dmitri Voronkov. Heidän tulonsa vaikuttaa Laineen mahdollisuuksiin pelata keskellä.

– Blue Jackets teki hyviä siirtoja, ja saimme hyviä pelaajia, Laine sanoi.

Laine tietää mikä Fantillia odottaa

Keväällä Tampereella aikuisten MM-kultaa voittanut Fantilli on vasta 18-vuotias, ja Laine ymmärtää, millaisia paineita nuorukaisella on etenkin kärkipään varauksena. Laine oli seitsemän vuotta sitten samassa tilanteessa, sillä hänet varattiin vuonna 2016 kakkosena NHL:ään.

– Olen kokenut samaa, mitä Fantilli nyt kokee. Katselin hänen peliään MM-kisoissa. Hän vaikuttaa isolta jätkältä, jolla on paljon taitoa. Yritän ehdottomasti auttaa häntä niin paljon kuin pystyn, Laine kertoi.

Laine viettää usein kesällä pitkiä aikoja Suomessa, mutta tällä kertaa hän matkusti Columbukseen jo heinäkuun alkupuolella. Kesään kuuluu myös kolmella kolmea vastaan pelattavia otteluja, joiden jälkeen Laine on käyttänyt enemmän kuin tovin nimikirjoitusten kirjoittamiseen.

– Olisi kiva väittää, että kaikki tenavat ovat täällä minua varten, mutta niinhän se ei ole. Fanit ovat todella innoissaan nähdessään Patrikin. Hän on täällä valtavan iso tähti, kommentoi joukkuekaveri Sean Kuraly.

Lue myös:

    Uusimmat