Mainos

Ruotsalaisministerit eivät saa syytettä pimeän työvoiman käytöstä

Ruotsin syyttäjänviraston johtaja punnitsi useita verorikosvaihtoehtoja, mutta niiden eteenpäin viemiselle ei löytynyt edellytyksiä.

Pimeää työvoimaa käyttäneet ruotsalaisministerit eivät saa rikossyytettä. Ruotsin syyttäjäviraston johtaja Kent Madstedt kertoo, että valtiovarainministeri Anders Borg ja nyttemmin jo eronneet ministerit Maria Borelius ja Cecilia Stegö Chilo välttyvät syytteiltä.

- Mahdolliset rikokset ovat suureksi osaksi jo vanhentuneet, Madstedt sanoi uutistoimisto TT:lle. Hän sanoi punninneensa useita verorikosvaihtoehtoja, mutta niiden eteenpäin viemiselle ei ollut löytynyt edellytyksiä.

Madstedt sanoi useiden ihmisten kertoilleen lehdissä tietoja asian tiimoilta. - Nämä ovat minulle tuntemattomien ihmisten esittämiä tietoja, ja me syyttäjät varomme yleensä nostamasta syytteitä tällaisen tietojen pohjalta, hän huomautti.

Valtiovarainministeri Borg sanoi olevansa tyytyväinen päätökseen, mutta sanoi valittavansa, että oli menetellyt väärin, vaikkei asiasta syytettä saanutkaan.

Borg on myöntänyt maksaneensa siivousavusta pimeästi. Borelius ja Stegö Chilo puolestaan olivat maksaneet pimeästi lapsenvahdeille. Borelius ja Stegö Chilo eivät olleet myöskään maksaneet vuosiin tv-lupamaksujaan, mutta tästä ei ole tulossa syytteitä, vaan he selviävät asiasta sakoilla.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.