Ruotsalaismies sai yhteyden Isis-tyttäreensä – haluaa nyt vapaaehtoiseksi pakolaisleireille: "Lapsia haudataan lähes päivittäin"

Naiset ja lapset pakenevat Baghuzista 1:05
Naiset ja lapset pakenevat Baghuzista.

Ruotsalaismiehellä on puhelinyhteys radikalisoituneeseen tyttäreensä Syyriassa. Nyt mies haluaa lähteä vapaaehtoiseksi pakolaisleireille auttaakseen nälkiintyneitä naisia ja lapsia.

Ruotsalaismiehen tytär matkusti Syyriaan kaikessa hiljaisuudessa liittyäkseen äärijärjestö Isisiin. Nyt isä toivoo, että siellä kasvaneet lapset pääsevät takaisin kotiin. Tapauksesta uutisoi Expressen ja Aftonbladet.

Mies puhui tyttärensä ja tämän ruotsalaisen aviomiehen kanssa viimeksi perjantaina. He olivat silloin Isisin viimeiseksi linnakkeeksi kutsutulla Baghuzin alueella. Kyseessä on viimeinen Isisin hallitsema asutettu alue.

– Rakastan sinua isä, tytär sanoi puhelimessa.

"Pelkään, että he kuolevat nälkään"

Pariskunta oli huolissaan, sillä useat ovat menehtyneet. Tytär kertoi puhelun aikana, että heidän lapsensa ovat nälissään ja näyttävät huonovointisilta. Useita lapsia on menehtynyt.

– Nuorilla naisilla, joilla on lapsia, on huonoimmat oltavat. Pelkään, että he kuolevat nälkään tai sairauteen. Lapsia haudataan lähes päivittäin, isä sanoo

Isä toivoo, että Isis-taistelijat joutuvat oikeuden eteen ja lapset saavat humanitaarista apua. Samalla hän odottaa kuulevansa tyttärensä äänen jälleen.

Ruotsalaismies aikoo lähteä vapaaehtoiseksi pakolaisleireille, jonne antautuneet naiset ja lapset kuljetetaan. 

Lue myös:

    Uusimmat