Frida Karlsson sanasodassa omiensa kanssa – MM-joukkue kriisipalaverissa: "Olin hiukan ällistynyt siitä, että hän sanoi niin"

Ruotsin naisten joukkueen viestikisa Planican MM-hiihdoissa päättyi pettymykseen, kun se jäi kolmanneksi. Ruotsalaishiihtäjät kritisoivat kisan jälkeen suksiaan, mikä sai voitelupomo Petter Myhlbackin lataamaan suoraa tekstiä urheilijoiden suuntaan. Nyt omalla osuudellaan hyytynyt Frida Karlsson on antanut vastineensa Myhlbackille.

Karlsson hiihti Ruotsin kolmannen osuuden, jolla hän hyytyi. Ruotsin joukkueella oli draamaa toisella osuudella, kun Ebba Andersson kaatui ja sauva meni poikki. Andersson pääsi kuitenkin suhteellisen nopeasti jatkamaan matkaa. Norjan Ingvild Flugstad Östberg iski kolmannella osuudella sellaista tahtia, että muut putosivat kyydistä. Karlsson antoi kisan jälkeen kovaa kritiikkiä Ruotsin huoltotiimille.

– Olen tietenkin pettynyt. Taistelin jokaisella metrillä, mutta en pystynyt tänään parempaan. Ingvild on vahva. Sitten tuntui myös siltä, että hänellä oli paljon paremmat sukset kuin meillä. Ne tökkäävät hiukan, kun työnnän eteenpäin. Se ei tunnu aivan samalta. Se on rankkaa ja silloin tulee stressaantuneeksi, Karlsson sanoi.

Maja Dahlqvist veti lopulta pidemmän korren kiritaistelussa Krista Pärmäkoskea vastaan ja toi joukkueen kolmantena maaliin. Ruotsin voitelupomona toimiva Myhlback oli eri linjoilla Karlssonin kanssa suksien toimivuudesta.

– Voitelutiimin osalta voin sanoa, että olemme tehneet kovasti töitä, ehkä kovemmin kuin koskaan. Meillä oli mielestäni tänään hyvät väliineet. Urheilulliset suoritukset vaikuttivat lopputulokseen. Voitimme pronssimitalin. Joillakin on ehkä paremmat välineet kuin muilla, mutta me olimme täysillä taistelussa mukana. Tietyillä pätkillä meillä oli parhaat sukset, Karlssonin kritiikistä ärsyyntynyt Myhlback sanoi Sportbladetille.

– Olen väsynyt siihen, että aina kun tulokset eivät ole toivotunlaisia, niin silloin vika on välineissä. Toivon, että tv-katsojat ovat enemmän paneutuneita, etteivät vain lue otsikoita ja tuomitse suksien perusteella. Me teemme todella hyvää työtä voitelutiimissä, Myhlback jatkoi.

Karlsson antoi oman vastineensa Myhlbackin puheenvuorolle myöhemmin.

– En tiedä, onko hän edes hiihtänyt suksillani tänään. Olin hiukan ällistynyt siitä, että hän sanoi niin, joten ehkä meidän pitää keskustella asiasta keskenään, Karlsson sanoi.

Myös Andersson kommentoi Myhlbackin puheita.

– Avautuminen asiasta tuntuu vaikealta, ennen kuin hän on puhunut meidän kanssamme. Se tuntuu hiukan väärältä ratkaisulta. Ensiksi pitää kuulla, kuinka jokainen on kokenut asian. En tiedä, onko hän nähnyt tv-kuvia, kun Ingvild karkasi Fridalta, sitä hiukan mietin, Andersson summasi.

Ruotsin joukkue piti Expressenin mukaan kriisikokouksen tapahtuneen jälkeen. Maastohiihto huipentuu naisten osalta Planican MM-kisoissa lauantaina 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailulla.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo 18.44: Lisätty tieto Ruotsin kriisipalaverista.

Lue myös:

    Uusimmat