Petter Northug latasi täyslaidallisen Ruotsin MM-joukkueelle – "Voivat soittaa tohtori Viestin kuumalle linjalle"

Petter Northugilta ylistäviä sanoja Iivo Niskasesta: "Hänellä on fantastinen tekniikka" 1:10
Katso videolta: Petter Northugilta ylistäviä sanoja Iivo Niskasesta.

Ruotsin naisten viestijoukkue hiihti MM-pronssille torstaina Slovenian Planicassa. Kolmossija oli Ruotsille iso pettymys ja sapiskaa tuli myös hiihtolegenda Petter Northugilta. 

Norjan Ingvild Flugstad Östberg pyyhälsi kolmannella osuudella karkuun Saksalta, Ruotsilta ja Suomelta. Myös Saksa onnistui pyristelemään irti Ruotsista, jonka kolmatta osuutta hiihtänyt Frida Karlsson hyytyi. Maja Dahlqvist onnistui päihittämään Krista Pärmäkosken loppukirissä ja tuomaan Ruotsin MM-pronssille.

– Se on selvää, että olen yllättynyt näin suurista eroista. Olimme odottaneet Ruotsilla kultamitalia. Kun Ebba (Andersson) kaatui toisella pätkällä, niin se maksoi Fridalle paljon. Se yllätti minut, että Frida meni suoraan kärkeen ja sen jälkeen tuli hyytyminen. Se ei ole tarpeksi hyvää tälle tasolle, Northug summasi Expressenille.

Norjan TV2:n asiantuntijana nykyään työskentelevä Northug totesi naureskellen, että norjalaiset ovat varmasti tyytyväisiä. Norja hiihti MM-kultaan yli 20 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Saksaan. Northug uskoo, että kolme peräkkäistä kultaa voittaneella Ruotsilla on henkinen kirous.

– Kyllä, todellakin. Se on sellaista viestissä, se jää pyörimään päähän. Sen jälkeen Norjalla on helpompaa tulla taustalta voittoon. Ruotsi ei ole pystynyt kantamaan ennakkosuosikin paineita. Se on huono, kun olet suosikkina monta kertaa. He voivat soittaa tohtori Viestin kuumalle linjalle, niin annan heille vinkkejä. Kuinka asettaa joukkue ja hoitaa viestit, Northug sanoi.

Northugilta tiedusteltiin tarkemmin tohtori Viestin tittelistä.

– Haha, kyllä. Tohtori Viesti. Minä olen viestien tohtori. Ei tarvitse kuin soittaa, mutta en ole vielä kuullut mitään Ruotsista, Northug sanoi.

Norjalaislegenda voitti urallaan olympiahopeaa viestissä sekä viisi peräkkäistä MM-viestikultaa. Northugin kultaputki käynnistyi Sapporon MM-kisoissa 2007 ja päättyi Faluniin 2015. 

Planican viestikisan jälkeen keskustelun aiheeksi nousi myös välineet. Ruotsin tähtihiihtäjät antoivat kritiikkiä omalle huoltotiimilleen, joka kuitenkin kuittasi palautteen kylmänviileästi. 

– He ovat valittaneet aiemminkin suksista MM-kisojen aikana ja tämä on hiukan yllättänyt minut. Se, että heillä ei ole parhaita välineitä, on yhtä iso yllätys kuin se, että he sijoittuivat kolmanneksi, Northug totesi.

Naishiihtäjillä on vielä edessään yksi MM-kisamatka. 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu kisataan lauantaina.

Katso pääkuvan videolta: Petter Northugilta ylistäviä sanoja Iivo Niskasesta.

Lue myös:

    Uusimmat