Mainos

Ruotsalaislehti: FS-pankki havittelee Sampoa

Sampo ja ruotsalainen Föreningssparbanken ovat neuvotelleet yrityskaupasta. Dages Industri -lehden mukaan neuvottelut kariutuivat, kun osapuolet eivät päässeet yksimielisyyteen hinnasta.

Sampo

Finanssikonserni Sampo ja Ruotsin neljänneksi suurin pankki Föreningssparbanken ovat neuvotelleet yrityskaupasta aina tämän kuun alkuun saakka. Näin kertoo ruotsalainen Dagens Industri -lehti.
Ruotsalaislehti viittaa tämänpäiväisessä numerossaan nimettömään lähteeseen, jonka mukaan FS-pankilla on neuvotteluiden kariutumisesta huolimatta edelleen vakaa aikomus saada ongelmaan ratkaisu.

Sammon ostaminen olisi FS-pankille ratkaisevan tärkeää sen laajentumispyrkimysten toteuttamiseksi. Sammolla on Suomessa ja Baltiassa yhteensä 120 konttoria, joiden avulla FS-pankki saisi johtavan aseman niin Pohjoismaissa kuin Baltiassa. Yhdessä Sampo ja FS-pankki saisivat johtavan aseman pohjoismaisilla henkivakuutusmarkkinoilla.

FS-pankilla on kaikkiaan 7,8 miljoonaa yksityisasiakasta ja 850 konttoria pohjoismaissa sekä Virossa ja Liettuassa. Työntekijöitä pankilla on 15 000. Sammon samoin kuin ruotsalaispankin laina-asiakkaat ovat pääosin kotitalouksia sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Osapuolista FS-pankki on selvästi suurempi. Sen markkina-arvo eli osakkeiden yhteenlaskettu arvo on vajaat 72 miljardia kruunua eli 7,9 miljardia euroa. Sammon markkina-arvo oli noin 42 miljardia kruunua eli 4,6 miljardia euroa.

Lehti arvioi lisäksi, että Sammon nykyisestä konsernijohtajasta Björn Wahlroosista voisi tulla yhdistyneen finanssiyrityksen toimitusjohtaja. Lehti perustelee käsitystä sillä, että 40 prosenttia Sammosta omistava Suomen valtio näkisi mielellään suomalaisen pankin johdossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.