Mainos

Ruotsalaislehdet: TeliaSoneran toimitusjohtaja maalitauluna

Affärsvärlden-lehden mielestä TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel on kykenemätön visioimaan sekä tekemään isoja kauppoja.

Teleoperaattori TeliaSoneran johtokiistat ovat kuohahtaneet pinnalle Ruotsissa. Talouslehti Affärsvärlden vaatii TeliaSoneran toimitusjohtajan Anders Igelin eroa, mutta yhtiön hallituksen suomalainen puheenjohtaja Tom von Weymarn vakuuttaa Dagens Nyheterissä, että Igelillä on hallituksen täysi tuki.

"Taistelu TeliaSonerasta" otsikoi tämänviikkoinen talouslehti Affärsvärlden kannessaan ja kertoo yhdeksänsivuisessa jutussaan TeliaSoneran fuusiotarinan ja ruotsalais-suomalaisen köydenvedon. Jutussa kerrataan, miten Tapio Hintikka sai monoa TeliaSoneran hallituksen puheenjohtajan paikalta ja Harri Koponen potkittiin syrjään yhtiön varatoimitusjohtajan pestistä, vaikka hänellä oli visioita ja kykyä saada porukka mukaan.

Jutun kärki ja arvostelu kohdistuvat kuitenkin toimitusjohtaja Igeliin, jolla lehden mukaan ei ole visioita ja joka ei uskalla tehdä isoja kauppoja. Affärsvärlden-lehden mielestä Igel tulisi vaihtaa pois ja Ruotsin valtion pitäisi myydä omistuksensa TeliaSonerassa. Osakeantia pitäisi kasvattaa ja TeliaSoneran pitäisi myydä pois omistuksessa Turkissa ja Venäjällä. Yhtiölle tulisi luoda myös uusi kasvustrategia tai sitten se pitäisi paloitella, Affärsvärlden-lehti vaatii jutussaan.

- Anders Igelillä on TeliaSoneran hallituksen täysi luottamus. Hän on analyyttinen, osaa alan ja hänellä on voimaa viedä läpi muutokset, TeliaSoneran hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn puolustaa toimitusjohtaja Igeliä Dagens Nyheterissä.

Weymarn antaa ymmärtää, että eräät TeliaSoneran aiemmat johtajat, muun muassa Harri Koponen, levittävät Igelin vastaisia arvosteluja ja huhuja.

- Teen töitä Kuwaitissa eikä minulla ole enää mitään tekemistä TeliaSoneran kanssa, Harri Koponen torjuu väitteen arvostelumyllyn pyörittämisestä Dagens Nyheterin haastelussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.