Ruotsalaislehden karu tuomio: Leijonat ei ole suosikki menemään edes lohkosta jatkoon – MM-kultaan vain prosentin mahdollisuus

Ruotsalaislehti Experessen arvioi perjantaina kaikkien kuudentoista MM-kisoihin osallistuvan maan mahdollisuudet jääkiekon maailmanmestaruuteen. Leijonilta ei odoteta kovinkaan paljon.

Jääkiekkotoimittaja Robin Lindgren analysoi jutussa jokaisen maan mahdollisuudet kultaan, suurimmat tähdet, "huutomerkit" ja suurimmat kysymysmerkit.

Suomella on ruotsalaislehden mukaan olematon yhden prosentin mahdollisuus voittaa kultaa. Suurimmiksi tähtipelaajiksi on nostettu Henri Jokiharju, joka teki 38 NHL-ottelussa yhteensä 12 tehopistettä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

– Suomella on yksi kaikkien aikojen heikoimmista MM-joukkueista. Muutamat pelaaja olisi mahtunut niukasti Tre Kronoriin, mutta ei missään nimessä Venäjän joukkueeseen.

– On surullista, että Suomi yrittää horjuttaa vastustajia kovan työnteon, eikä loistavan hyökkäyspelin avulla. Suomi ei ole suosikki menemään edes lohkostaan jatkoon. Saksalla ja Slovakialla on terävämpi kärki. On todellinen uroteko, jos Suomi pääsee puolivälieristä jatkoon.

Länsinaapurissa ihmetellään suuresti suomalaisten NHL-pelaajien puuttumista Leijonien riveistä.

– Joukkueessa ei ole yhtäkään paikkansa NHL:ssä vakiinnuttanutta pelaajaa. Se näyttää todella pelottavalta.

Lindgren nosti huutomerkiksi eli huomion arvoiseksi tekijäksi Kaapo Kakon ja Jack Hughesin välisen kohtaamisen. Superlupaukset taiston siitä, kumpi varataan tulevana juhannuksena NHL:ään numerolla yksi.

– Nyt he kohtaavat myös MM-kisoissa. Lahjakkuuksien välisestä taistosta tulee mielenkiintoinen, Lindgren kirjoittaa. 

Leijonat aloittaa MM-kisat perjantaina Kanadaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat