MM-kisojen välierävaihetta muutettiin dramaattisesti – näin otteluparit muodostetaan

Jääkiekon MM-kisoissa on aikaisempina muodostettu pudotuspelikaavio, jonka mukaan otteluparit määräytyvät puolivälieristä aina mitalipeleihin asti. Tänä vuonna systeemiä on kuitenkin muutettu. MTV Urheilu kertoo, mistä on kyse..

Aikaisemmin pudotuspelikaaviossa oli määritelty etukäteen, minkä puolivälieräotteluiden voittajat kohtaavat välierissä. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kuitenkin ilmoitti merkittävästä muutoksesta jo MM-kisojen alettua.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Nyt välieräparit muodostetaan MM-kisojen alkusarjan menestykseen perustuvan rankingin mukaan. Välieräpareja on aikaisempaa vaikeampaa ennustaa.

Puolivälieristä jatkoon menneistä joukkueista parhaiten alkusarjassa menestynyt kohtaa heikoimmin menestyneen maan. Ottelu pelataan lauantaina kello 16.15.

Toiseksi eniten pisteitä alkusarjassa kerännyt kohtaa rankingin kolmosen lauantaina kello 20.15. Molemmat välieräottelut pelataan Bratislavassa.

Rankingin muodostivat viisi kriteeriä: maan sijoitus lohkossa, pisteet, maaliero, tehdyt maalit ja maailmanranking.

Alkulohkon rankingin ykkössijalla on Venäjä, joka keräsi 21 pistettä. Toisena on lohkonsa voittanut Kanada (18) ja kolmantena lohkokakkonen Tshekki (18). Suomi on rankingin neljäs 16 pisteellä.

Jos edellä mainitut neljä maata menisivät jatkoon, neljäntenä oleva Suomi kohtaisi välierässä ykkösenä olevan Venäjän. Mahdollisia skenaarioita on kuitenkin monia.

Aiemmin turnausta muutettiin finaalin osalta. Loppuottelussa pelataan vain jatkoeriä kolmella kolmea vastaan, ja voittomaalikilpailut jäävät historiaan.

Lue myös:

    Uusimmat