Leijonien kuuma kysymys yhä vailla vastausta – ”Minä olen valmis”

Leijonien ensimmäisen MM-ottelun maalivahti on vielä julkisuudelta salassa. Valmennusjohdolla on varmasti suunnitelma, mutta ulospäin sitä ei kerrota.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Maalivahtivalinta on aina kokoonpanon suurin salaisuus. Se kerrotaan vasta pelipäivänä, aikaisintaan. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei kertonut mitään siitä, kuka pelaa Kanadaa vastaan perjantaina.

– Suunnitelma on se, että yksi pelaa kerrallaan, Jalonen totesi.

Ulkopuolisen silmin selkein vaihtoehto vaikuttaa olevan Kevin Lankinen. Lankinen pelasi valmistavissa otteluissa vahvasti, muun muassa voitokkaassa Venäjä-pelissä.

– Emme ole kauheasti jutelleet (maalivahtitilanteesta). Meillä on kolme hyvää maalivahtia, kenet tahansa voi heittää milloin tahansa maaliin. Valmennusjohto sen loppujen lopuksi päättää, kuka pelaa, mutta minä olen ainakin valmis hyppäämään ihan koska tahansa kehiin, Lankinen linjasi MTV Urheilulle.

– Jos pääsen aloittamaan, niin hienoa päästä pelaamaan. Odotan kyllä innolla, jos vaan kutsu käy.

Jussi Olkinuora on ollut Lankisen tavoin pidempään leirillä, Veini Vehviläinen tuli suoraan MM-ryhmään liigafinaaleista. Lankisella on Vehviläiseen verrattuna etua, koska hän on jo näyttänyt Jaloselle osaamistaan. Olkinuora on ollut Leijonien kaksissa harjoituksissa vähiten maalilla, joten hänen pelaamisensa vaikuttaa epätodennäköisimmältä.

– Omasta mielestäni onnistuin viime viikolla hyvin. Hyppäsin takaisin eurooppalaiseen pelityyliin ja pääsin nopeasti siihen sisään. Viime viikolla tuli pari kovaa peliä ja sitä edellisellä yksi, mikä teki minulle hyvää. Varmasti annoin hyviä näyttöjä valmennukselle. Katsotaan sitten mihin se näissä kisoissa riittää, Lankinen pohtii.

Hän pelasi tämän kauden AHL:ssä ja ECHL:ssä, joten hänellä on tuoretta kokemusta pohjoisamerikkalaisesta pelityylistä. Kanada on täynnä maailmanluokan tähtiä, joten pelaava maalivahti saa odottaa kovaa menoa maalillaan.

– Eivät he tule muuttamaan niiden pelitapaa. Kaikki ovat pienestä pojasta asti pelanneet sillä tavalla, että mennään kovaa koko ajan eteenpäin ja ajetaan maalille. Eiköhän sitä ole luvassa huomenna. Totta kai se antaa meille pienen edun, että olemme pelanneet isolla kaukalolla ja osaamme hyödyntää sen ison jään. Siellä on hyviä yksilöitä, niin pitää puolustaa tiiviisti ja lähteä voittamaan kaksinkamppailuita, Lankinen linjaa.

Suomen ja Kanadan välinen MM-ottelu alkaa kello 17.15 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat