Mainos

Ruotsalaislääkäri oikeudessa: Aikoi pitää naista tyrmässä vuosia – paniikki johti kiinnijäämiseen

Naisen huumaamisesta, raiskaamisesta ja kidnappaamisesta syytetty lääkäri on joutunut oikeuden eteen tänään Tukholmassa, uutisoi The Guardian.

Oikeudessa luettujen syytteiden mukaan mies kuljetti huumatun naisen kotikaupunkiinsa lukitakseen tämän rakentamaansa tyrmään, jossa hän aikoi pitää naista vankina useiden vuosien ajan.


Syyttäjien mukaan mies suunnitteli ja toteutti teon huolellisesti, mutta jäi kiinni kun sai tietää poliisin etsivän kadonnutta naista. Hän panikoi ja vei naisen poliisiasemalle näyttääkseen tämän olevan kunnossa.

Naisen omituinen käytös herätti poliisin epäilykset, ja hänet otettiin kuulusteluihin 18. syyskuuta viime vuonna.

Syötti treffeillä unilääkkeillä terästettyjä mansikoita

Uhri esiintyi oikeudessa huivi kasvojensa peittona. Hänen asianajajansa kertoi naisen kärsivän toistuvista painajaisista.

Syytetty, jonka nimeä ei ole annettu julkisuuteen, on myöntänyt kidnappauksen ja vapaudenriiston, mutta kieltää syytökset raiskauksesta.

Syytekirjelmän mukaan mies tutustui naiseen Tukholmassa viime syyskuussa. Kaksikko tapasi kahden päivän kuluttua toistamiseen, milloin mies oli syöttänyt naiselle unilääkkeellä terästettyjä mansikoita.

Mies kuljetti tajuttoman naisen autoonsa pyörätuolissa, ja ajoi yön läpi kotikaupunkiinsa Kristianstadiin. Lääkäri piti uhrinsa automatkan ajan puolustuskyvyttömänä piikittämällä tähän rauhoittavia lääkkeitä.

Nainen heräsi navetan sisälle tehtaillussa betonisessa äänieristetyssä huoneessa, jota mies oli rakentanut viiden vuoden ajan. Mies ehti pitää naista vankina lähes viikon ajan.

Aikoi pitää naista vankina 10 vuoden ajan

Poliisi löysi miehen tietokoneelta merkintöjä, joissa hän suunnitteli pystyttävänsä huoneeseen tanssitangon sekä telineen, jossa hän aikoi harrastaa seksiä naisen kanssa.

Hän oli myös luonnostellut sopimuksen, jossa hän lupasi lyhentää naisen aikaa tyrmässä, jos tämä suostuisi tiettyihin seksiakteihin miehen kanssa. Sopimus myös selvitti, että mies pidentäisi naisen vankeutta, jos hän kieltäytyisi miehen ehdotuksista. Mies kertoi sopimuksessa aikovansa pitää naista vankina kymmenen vuoden ajan.

Lääkäri otti naisesta näytteitä ja tarkasti niitä vastaanottohuoneessaan sukupuolitautien varalta. Syyttäjien mukaan mies suunnitteli harrastavansa suojaamatonta seksiä naisen kanssa.

Oikeuspsykologi on todennut miehelle mielenterveyshäiriön. Sen ei kuitenkaan katsota estävän vankilatuomiota.

– Asiakkaani tahtoi epätoivoisesti elämänkumppanin. Hän on hyvin onneton mies. Hänellä ei ole tyttöystävää. Kyseessä ei ole seksuaalinen sadisti, vaan tavallinen mies, lihaa ja luita, miehen asianajaja Mari Schaub kertoi toimittajille maanantaina. 

Syyttäjät ovat aloittaneet uuden tutkinnan selvittääkseen aikoiko mies siepata useampia naisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.