Ruotsalaishiihtäjä hiihti mestaruuteen – maalissa odotti karu yllätys: "En halua, että puolisoni näkee tätä"

Jens Burman ja Edvin Anger hiihtivät voittoon Ruotsin mestaruuskisojen parisprintissä. Burmania odotti maalintulon jälkeen ikävä yllätys.

Normaalimatkojen erikoismies Burman hälytettiin parisprinttiin William Poromaan sairastuttua. Epäuskoisena kultamitalin jälkeen ollut Burman oli todennut ennen mestaruuskisoja, että muu joukkue saa ajaa hänen hiuksensa, mikäli hän ottaa mitalin kisoissa.

– Wille sairastui ja minut siirrettiin joukkueeseen Edvinin kanssa. Sitten lähtivät hiukset, Burman kertoi Expressenille.

Burman oli varustautunut haastattelua varten pipolla, mutta ruotsalaisesta otettiin parturoinnin jälkeen kuva.

– En halua, että puolisoni joutuu näkemään tätä. Aion pitää sen päässäni mahdollisimman pitkään. Miltä se sitten näyttääkään, selviää 50 kilometrin kisan aikana, kun heitän sen pois päästä, Burman sanoi.

Ruotsin mestaruuskilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina, kun vuorossa ovat 30 ja 50 kilometrin kilpailut. Naisten 30 kilometrin kisan voittoon hiihti Ebba Andersson ennen Jonna Sundlingia ja Emma Ribomia. Miesten 50 kilometrin kilpailun voitti Gustaf Berglund ennen Jens Burmania ja Johan Häggströmiä.

Kuvan Burmanin uudesta hiustyylistä voit katsoa tästä linkistä.