Ruotsin hiihdossa kuohuu – tähtihiihtäjä latasi täyslaidallisen palkintorahoista: "Täysi vitsi"

Ruotsin hiihtotähti Maja Dahlqvist hiihti maan mestaruuskisojen parisprintissä pronssille. Dahlqvist avautui voimakkaasti kisassa jaetuista palkinnoista. Kolmostila toi ruotsalaiselle noin 22 euron arvoisen lahjakortin.

Perjantaisen kilpailun voittoon hiihti Emma Ribom ja Jonna Sundling ennen Ebba Anderssonia ja Lisa Ingessonia. Dahlqvist ja hänen parinaan hiihtänyt Louise Lindström olivat kolmansia. Palkintokorokkeella nähtiin erikoinen tilanne, joka sai Dahlqvistin suuttumaan.

Urheilijoille ojennettiin valtavan kokoiset shekit, vaikka itse summat eivätkään olleet kovinkaan suuria. Voittaja noin 88 euroa, kakkonen noin 44 euroa ja kolmonen noin 22 euroa. 

– Se oli täysi vitsi. Pitäisikö minun seistä siellä shekin kanssa, joka on niin suuri, että se ulottuu polviini asti ja siinä lukee 250 kruunua (noin 22 euroa)? Se on vain noloa ja typerää, Dahlqvist sanoi Expressenille.

– Se on vain uskomatonta. En ymmärrä, miksi se on näin. Olisi ollut ok, jos he lisäisivät nollan, vaikka sekään ei olisi ollut kimallusta ja glamouria, Dahlqvist totesi.

Dahlqvist kertoi, että hän on voittanut suurempia summia ollessaan 14-vuotias. Hän ja Frida Karlsson sponsoroivat aiemmin tänä vuonna Falunissa kisattua Kopparskidania. Dahlqvistin seura Falun-Borlänge on yrittänyt pitkään ajaa Ruotsin hiihtoon korkeampia palkintosummia.

– Se on vain noloa. Seurani on todella monen vuoden aikana yrittänyt ajaa asia ja nostaa summia. Sitten saat 250 kruunua Ruotsin mestaruuskisoissa, Dahlqvist summasi.

Ruotsin hiihtoliitto määrittää mestaruuskisojen palkintorahojen summat. Liiton kilpailukoordinaattori Ludvig Remb kertoi, että palkintorahoja on korotettu, mutta vain henkilökohtaisilla matkoilla.

– Jos on jotain kritiikkiä, niin tarkastelemme asiaa, Remb sanoi.

Ruotsin mestaruuskisat päättyivät naisten osalta sunnuntaina 30 kilometrin kilpailuun. Kultaan hiihti Ebba Anderssonennen Jonna Sundlingia ja Emma Ribomia. Maja Dahlqvist oli kilpailun yhdeksäs.

Lue myös:

    Uusimmat