MM-kisojen sensaation raaka temppu ihmetytti ruotsalaistähtiä – "Vitsailetko kanssani?"

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
Katso videolta: MTV:n kisatiimi summaa yhteen Planican MM-kisat.

Norjalaishiihtäjä Astrid Öyre Slindin raaka temppu hämmensi Ruotsin Frida Karlssonia ja Ebba Anderssonia. Slind hiihti lauantaina Planican MM-hiihdoissa 30 kilometrin kisassa ja sunnuntaina 90 kilometrin pituisessa Vasaloppetissa.

35-vuotias Slind yllätti monet MM-ladulla, sillä hän hiihti ensimmäisissä arvokilpailuissaan yhdistelmäkisassa pronssille sekä voitti Norjan kanssa viestikultaa. Slind urakoi vielä lauantaina 30 kilometrin perinteisen kisassa ja sunnuntaina hänet nähtiin Vasaloppetissa, joten viikonlopulle kertyi 120 kisakilometriä.

Planican kisan ja Vasaloppetin välille mahtui ainoastaan alle vuorokauden kestänyt väli. Expressen kertoi, että Slind matkusti yksityiskoneella Ruotsiin, jossa hän sijoittui Vasaloppetissa viidenneksi. Alla oli 30 kilometrin kilpailun kymmenes sija. Ruotsin tähtihiihtäjät olivat täysin ihmeissään kuultuaan Slindin suunnitelman.

– Mitä! Vitsailetko kanssani? Frida Karlsson sanoi Aftonbladetin toimittajalle ennen kuin repesi nauruun.

– En ikinä tekisi mitään tuollaista, Ebba Andersson täydensi. 

Linn Svahn oli puolestaan mennyt Slindin luokse kysymään, että pitääkö tieto paikkaansa.

– Se oli hänen mielestään raakaa. Minua kaduttaa, että hiihdän huomenna aamulla 90 kilometriä. Se on kuitenkin samalla coolia, Slind sanoi lauantain kisan jälkeen.

Slind ei ole kuulunut tällä kaudella Norjan maajoukkueeseen, mutta ensi kaudella tilanne voi olla toinen. Slind ei kuitenkaan mielellään lähtisi muuttamaan toimivaa harjoittelua.

– Jos liityn joukkueeseen, niin minun täytyy muuttaa harjoitteluani. Siinä on omat riskinsä. Minun pitää tehdä päätös siitä myöhemmin, Slind päätti.

Lue myös:

    Uusimmat