Mainos

Ruotsalaiset: Työllisyys tärkein vaalikysymys

Kaikki ruotsalaiset äänestäjät puoluekannasta riippumatta pitävät työllisyyttä tärkeimpänä vaalikysymyksenä, lukuun ottamatta ympäristöpuolueen tukijoita. Tämä käy ilmi Expressen-lehden teettämästä mielipidetiedustelusta.

Kyselyyn vastanneista 20,6 prosenttia katsoo, että työllisyys on kaikkein tärkein vaalikysymys. Sitä mieltä on esimerkiksi 18,6 prosenttia maltillisen kokoomuksen ja 22,2 prosenttia sosiaalidemokraattien kannattajista. Seuraavaksi tärkeimmät vaalikysymykset ovat sairaanhoito (15,9 prosenttia), vanhustenhoito (13,8 prosenttia) sekä koulu ja koulutus (12,2 prosenttia).

Juuri näihin samoihin kysymyksiin ovat puolueetkin vaalityössä keskittyneet. Tästä voi tehdä joko sen johtopäätöksen, että poliitikot ovat valinneet juuri äänestäjien tärkeinä pitämät kysymykset, tai että poliitikkojen suosikkiasioita käsitellään tiedotusvälineissä ja siksi äänestäjät kiinnittävät niihin huomiota. Toiset vaalityössä esiin nousseet kysymykset eivät askarruta niin paljoa äänestäjiä. Esimerkiksi vain 4,7 prosenttia äänestäjistä pitää verotusta tärkeimpänä vaalikysymyksenä. Myös laki ja järjestys -teemaa piti tärkeimpänä vain 3,5 prosenttia, vaikka se onkin saanut vaalityössä kasvavaa huomiota.

Kysymys EU:sta ja EMU:sta ei sekään ole äänestäjille vaalien alla merkittävä. Vain 0,6 prosenttia luki sen tärkeimpien joukkoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.