Venäläishiihtopomo Jelena Välbe tylytti rumalla tavalla kohutähti Stina Nilssonin – seurauksena jäätävä reaktio: "Ei, en edes halua…"

Ruotsalaistähden Stina Nilssonin hyppäys maastohiihdon puolelta ampumahiihtäjäksi on puhutellut lajipiirejä. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe vastasi yhdestä kovimmasta purkauksesta.

Välbe ei ollut lainkaan vakuuttunut Nilssonin tempusta.

– Luulen, että hän ei vain voinut hyväksyä sitä, että nuoremmat hiihtäjät peittosivat hänet, Välbe kommentoi Sport-Expressenille.

26-vuotiaan Nilssonin viime kausi oli nihkeä erinäköisten loukkaantumisten takia. Raporttien mukaan hyppäyksen taustalla oli myös tyytymättömyyttä Ruotsin hiihtomaajoukkueen toimintaa kohtaan.

Välbeen mukaan hän ei aio seurata Nilssonin ampumahiihtouraa.

– Siinä on tyttö, jolla on erittäin ailahteleva luonne, Välbe jatkoi rumaa tylytystään.

Nilssonille kerrottiin Välben kommenteista norjalaisen Faedrelandsvennenin haastattelussa.

Tai ainakin yritettiin kertoa.

– Ei, en edes halua kuulla, että mitä hän sanoi, Nilsson keskeytti toimittajan, joka oli kertomassa Välben möläytyksistä.

– En aio puhua myöskään ruotsalaisesta maastohiihdosta. Aion katsoa kohti tulevaa ja keskittyä niihin asioihin, mitä vaaditaan, jotta minusta tulee hyvä ampumahiihtäjä, Nilsson jatkoi.

Nilsson tähtää nyt vuoden 2022 talviolympialaisiin uuden lajinsa puolella. Nilssonin mukaan hän aikoo suhtautua hyppäykseen rauhallisesti, eikä hän kuvittele olevansa heti huippujen joukossa.

– En edes ansaitse maailmancupin paikkaa tällä hetkellä. Mutta tuo on haaste, jonka aion kammeta, Nilsson totesi.

Lue myös:

    Uusimmat