TASS: Jelena Välbe tapaa FIS:in puheenjohtajan

Venäläinen uutistoimisto TASS kertoi keskiviikkona, että maan hiihtopomo Jelena Välbe tapaa kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in puheenjohtajan Johan Eliashin keskiviikkona.

Välbe kertoi asiasta toimittajille keskiviikkona "Venäjä on urheilumahti" -keskustelutilaisuudessa. Välben piti lähteä aiemmasta kokouksesta etuajassa, sillä Eliashilla ei ollut vapaana muuta mahdollista ajankohtaa Välben tapaamiselle. Tapaamisen aiheesta TASS ei kerro.

Venäjä sekä Valko-Venäjä on ollut suljettuna kansainvälisestä urheilusta sen hyökättyä Ukrainaan. Aiemmin otsikoita aiheuttivat kohulausunnot, jonka mukaan venäläisten paluuta kisaladuille olisi harkittu. FISin johtokunnassa vaikuttava Martti Uusitalo tyrmäsi kuitenkin väitteet.

– Maaliskuussa tehtiin päätös, jonka nojalla heitä ei päästetä FISin alaisiin kilpailuihin. Tämä päätös on edelleen voimassa, eikä se ole mihinkään muuttumassa. Niin kauan kuin Venäjän aggressiot ja sotatoimet vieraalla maaperällä ovat päällä, ei ole mitään edellytyksiä siihen, että venäläiset urheilijat voisivat osallistua, Uusitalo sanoi MTV Urheilulle maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja