Mainos

Ruotsalainen Rebecca joutui soittamaan hätäkeskukseen kolmesti ennen kuin sai apua – "Kipuun ei voi kuolla", sanoi hätäkeskuspäivystäjä

Ruotsalainen Rebecca Amiri, 37, joutui soittamaan kovissa vatsakivuissa kolmesti hätänumeroon, ennen kuin hän sai apua ja pääsi hoitoon. Asiasta kertoo Expressen-lehti.

Göteborgissa asuvaan Amiriin iski vatsakipu eräänä iltana suihkun jälkeen. Amiri kuvailee Expressenille kivun olleen niin kovaa, että hänen silmissään pimeni.

Amiri soitti ensin isälleen ja sitten hätänumeroon. Hätänumerossa luvattiin, että ambulanssi olisi matkalla hänen luokseen ja hänen olisi vain pysyttävä rauhallisena.

– Ajattelin, että ambulanssin tulossa menisi viisi minuuttia, Amiri sanoo.

20 minuutin päästä ovelta kuului koputus. Amiri ajatteli ensihoitajien olevan ovella, mutta se olikin hänen isänsä. Amiri ei pystynyt enää kävelemään kivun takia, joten hänen isänsä ei lähtenyt viemään häntä hoivaan.

"Halutako sydänsairaan lapsen kuolevan?"

Amiri soitti hätänumeroon uudestaan.

– Minulta kysyttiin, haluaisinko, että minulle lähetetään ambulanssi, kun sydänsairas lapsi on kuolemassa.

Amiri kertoo menneensä paniikkiin, kun häntä ei otettu tosissaan. Hän kuvailee huutaneensa puhelimeen kuolevansa kivusta.

– Ei, kipuun ei voi kuolla, hän sanoo hätäkeskuspäivystäjän sanoneen.

Tässä vaiheessa Amirin isä lähti selvittämään, miten hän saisi tyttärensä autoon. Amiri soitti hätänumeroon vielä kolmannen kerran, jolloin häntä neuvottiin lähtemään itse kohti sairaalaa.

Viittä minuuttia myöhemmin ambulanssi oli pihassa.

Puoli litraa verta vatsassa

Amirilla todettiin kysta, jonka takia naisen mahaan oli vuotanut puoli litraa verta. Hänellä todettiin myös verenmyrkytys.

Tapahtumista on nyt kulunut vuosi. Kun Amirille ilmaantui jälleen uusia vatsakipuja, päätti hän tehdä tapahtumista valituksen.

– Minua alkaa itkettää, kun ajattelen sitä. En ole ymmärtänyt, kuinka paljon se vaikutti minuun.

Ruotsin hätäkeskuslaitos vahvistaa Expressenillä selvittävänsä tapausta Amirin tekemän valituksen jälkeen ja sanoo vastauksessaan, ettei se pidä Amirin kuvailemaa kielenkäyttöä hätäkeskusten arvojen mukaisena.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja