Ruotsalainen NHL-tähtivahti herkuttelee Kaapo Kakolla – lyö pöytään ison henkilökohtaisen panoksen

Ruotsin ykkösvahtina jääkiekon MM-kisoissa pelaava New York Rangersin Henrik Lundqvist on seurannut tarkkaan Leijonat-tähti Kaapo Kakon edesottamuksia. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​​​​​​​​

37-vuotiaalla Lundqvistillä on kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Kakon mahdollinen varaaminen voi olla isossa roolissa ei pelkästään seuran tulevaisuuden vaan myös ruotsalaisvahdin Stanley Cup -voiton kannalta. Rangers on toisena varausvuorossa.

– Kesällä tulee olemaan erittäin tärkeä varaustilaisuus Rangersin kannalta. Tiedän sen, että Jack Hughes ja Kakko tulevat menemään ensimmäisinä. Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen jälkeen olin varma, että se tulee olemaan Hughes. Nyt kuitenkin Kakko on tullut esiin MM-kisoissa. Katsotaan, mitä tapahtuu, Lundqvist toteaa.

Lundqvist pääsi jo aiemmin seuraamaan tarkasti Kakon edesottamuksia, kun Ruotsi kohtasi Leijonat Tshekin EHT-turnauksessa. Luukkuvahtina aluksi toiminut Lundqvist tuli kesken ottelun mukaan peliin.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun näin hänet livenä. Ajattelin silloin, että nyt tarkastelen häntä tarkemmin. Hän tarjoili komean syötön heidän 1-0 maaliin. Olin vain kuullut hänestä hyvää, että hän on ollut Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin tasolla samanikäisenä Suomen Liigassa. Silloin tietää, että kyseessä on huippuluokan pelaaja, Lundqvist sanoo.

Ruotsalainen kokee olevansa isossa roolissa Rangersin tulevaisuuden kannalta, vaikka oma ura läheneekin loppuaan. 

– Se on selvää, että veteraanipelaajana tunnet enemmän vastuuta kuin nuorempana. Silloin keskityit enemmän itseesi. Nyt ajattelen koko joukkuetta ja organisaatiota eri tavalla, Lundqvist kertoo.

Lundqvist aikoo olla ensimmäisten joukossa toivottamassa Kakkoa tervetulleeksi, mikäli hän ilmestyy syksyllä joukkueen harjoitusleirille.

– Kyllä, tästä tulee jännittävää.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat