Mainos

Ruotsalainen lentoemäntä kuljetti jättimäärän ekstaasia Suomeen

29-vuotiaan ruotsalaisnaisen epäillään salakuljettaneen viime vuonna yhteensä kymmeniä tuhansia ekstaasi- ja amfetamiinitabletteja Ruotsista Suomeen.

Nainen on ollut epäiltynä Helsingin poliisin tutkimassa suuressa huumejutussa. Nainen on luovutettu oikeudenkäyntiin Suomeen ja hän on saanut syytteen törkeästä huumausainerikoksesta. Helsingin käräjäoikeus antaa asiassa tuomion lokakuussa.

Ruotsalaisnainen oli lentoemäntä, ja hän oli ollut ammattiin liittyen esimiesharjoittelussa. Hän oli asunut Norjassa. Jutun syyttäjän mukaan nainen ei kuitenkaan kuljettanut huumeita työaikanaan lentoemäntänä, mutta hänen kansallisuuttaan käytettiin huumerikoksessa hyväksi.

- Nainen on toiminut kuriirina. Päätekijöiden tavoite ilmeisesti oli, että Ruotsin kansalaisena naisella olisi pienempi kiinnijäämisriski sekä Hollannin ja Ruotsin että Ruotsin ja Suomen välisellä rajalla, sanoo kihlakunnansyyttäjä Sampsa Hakala MTV Uutisille.

Ruotsalaisnainen haki huumeet henkilöautolla Hollannista, toi ne Ruotsiin ja salakuljetti edelleen Ruotsista Pohjois-Suomen kautta pääkaupunkiseudulle.

Syyttäjän mukaan nainen toi kesällä 2013 Ruotsista Suomeen yhteensä lähes 22 000 ekstaasitablettia ja noin 12 000 amfetamiinitablettia. Nainen luovutti ekstaasierät huumeiden välittäjille Vantaalla ja Espoossa.

Kesäkuussa 2013 nainen toi yhdessä jutun päätekijän kanssa 4900 ekstaasitabletin erän ja sai siitä 5 000 euron palkkion. Elokuussa 2013 nainen toi samalla tavalla Suomeen 17 000 ekstaasitablettia.

Syyttäjän mukaan nainen toimi päätekijän toimeksiannosta. Huumerikoksen päätekijät ovat albaanitaustaisia henkilöitä. He ovat keskenään sukulaisia. Nämä olivat kyselleet naiselta muun muassa halvempia lentolippuja, koska tiesivät tämän toimivan lentoemäntänä.

Ruotsalaisnainen on tunnustanut matkat Suomeen, mutta kiistänyt tahallisuuden. Syyttäjä vaatii naiselle useiden vuosien vankeustuomiota.

Nainen jäi kiinni Ruotsissa, sillä myös Ruotsin poliisi epäili häntä törkeästä huumausainerikoksesta. Ennen luovuttamista Suomeen nainen sai Ruotsissa 5,5 vuoden tuomion huumerikoksesta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.