Ruma kynsi kertoikin tappavasta sairaudesta – tyttären kommentti pelasti hengen

Brittinaisen sukurasitteeksi luulemat kuperat kynnet olivatkin merkki varhaisessa vaiheessa olevasta keuhkosyövästä, kertovat muun muassa The Sun sekä Today.

Brittiläinen Jean Taylor, 53, luuli rumia kynsiään sukurasitteeksi: kuperista kynsistä oli kärsinyt myös hänen äitinsä. Jeanin kolmekymppinen Stephanie-tytär halusi kynsille kuitenkin tarkemman selityksen, jota lähti etsimään Googlesta.

Kynsioireet merkki vakavasta sairaudesta

Kellonlasikynnen nimi tulee kynnen kuperasta muodosta: se on kuin kellon lasi. Tavallisesti kaikki kynnet ovat samanlaiset. Lapsilla kellonlasikynnet ovat harmiton kehityshäiriö, mutta aikuisilla ne ovat usein merkki taudista, joka haittaa kaasujen vaihtoa keuhkoissa.

Lähde: Terveyskirjasto Duodecim

Hakukoneen paljastama vastaus oli järkytys: kellonlasikynsinä tunnetun kynsien pyöristymän aiheuttajia saattoivat olla keuhko- ja sydänsairaudet.

Äitinsä ”Google-kuningattareksi” nimeämä Stephanie vaati vanhempaansa käymään lääkärissä.

– Tuntui naurettavalta mennä lääkäriin kaareutuvien kynsien vuoksi, Jean sanoo The Sun -lehden haastattelussa.

Käynti kuitenkin kannatti. Lääkärissä rumien kuperien kynsien syyksi paljastuivat molemmissa keuhkoissa kasvavat, golfpallon kokoiset syöpäkasvaimet.

Tietoisuutta hämmentävästä oireesta


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Kynsien oireilun vuoksi Jeanin keuhkosyöpä löytyi varhaisessa vaiheessa. Naisella on 70 prosentin todennäköisyys selvitä keuhkosyövästä.

Nostaakseen tietoisuutta vaarallisen taudin hämmentävästä oireesta, Jean jakoi kuvan kynnestään Facebookissa. Siellä kuva on kerännyt jo 39 0000 reaktiota ja 170 000 jakoa.

– Toivon, että tämä julkaisu auttaa muita, joilla syöpä on varhaisessa vaiheessa, Jean kirjoittaa.

Erityistä huomiota Jean penää kynsiteknikoilta. He kun saattavat olla ainoita henkilöitä, jotka näkevät esimerkiksi akryylikynsiä käyttävien henkilöiden kynnet luonnollisessa tilanteessa.

– Se todellakin voi pelastaa heidän henkensä.

Lähde: The Sun, Today

Lue myös:

    Uusimmat