Rukan huipulla myynnissä todellinen ökyhuvila: Myyjän ex-mies kaikkien tuntema taloussotkuistaan

Helsinkiläinen kiinteistönvälitystoimisto Snellman Sotheby´s International Realty kauppaa Rukan huipulta 571 neliön huvilaa, jonka hinta on 5,25 miljoonaa euroa.

Kohteen omistaa mökinvuokrausta harjoittava Faubourg Oy. Sen omistaa konkurssiin menneen teknologiayhtiön Uroksen pääomistajan Jyrki Hallikaisen ex-puoliso Tarja Hallikainen.

Ökyhuvilan myynnistä uutisoi ensimmäisenä Koillissanomat.

Rakennuksessa on viisi makuuhuonetta, seitsemän kylpyhuonetta ja oma spa-osasto uima-altaineen.

– Se on ainutlaatuinen ja näkemisen arvoinen rakennus, sanoo Snellman Sotheby´s International Realtyn kiinteistövälittäjä Tea Käyhkö.

Huvila on tämän syksyn kallein mökkikohde Pohjois-Suomessa. Kauppalehti uutisoi viime viikolla Kittilässä kaupattavasta 3,5 miljoonan euron hintaisesta hirsimökistä.

Muitakin miljoonakohteita tarjolla Pohjois-Suomessa

Hallikaisten huvila sijaitsee Juhannuskalliontiellä, Rukan huipulla 457 metrin korkeudessa merenpinnasta. Paikkakuntalaiset kutsuvat sitä myös Maston alueeksi lähettyvillä sijaitsevat Rukan radiomaston vuoksi.

Kuusamon kunta kaavoitti alueen 20 vuotta sitten, minkä jälkeen sinne nousi toinen toistaan hulppeampia mökkejä. Uusimmat huvilat valmistuivat noin kymmenen vuotta sitten, kertoo kiinteistövälitys Saagan toimitusjohtaja Reeta Kortesalmi-Säkkinen Kuusamosta

– Rukan Juhannuskalliolta avautuu uskomattoman hieno näkymä. Olemme myyneet sieltä aiemmin useita miljoonahuviloita, sanoo Kortesalmi-Säkkinen.

– Meillä on myynnissä Juhannuskalliontieltä toinenkin kohde, noin 2,5 miljoonan euron hintainen paritalo. Lisäksi kolmas miljoonahuvila on myytävänä Rukan alueella Kemijärventiellä, Käyhkö kertoo.

Lisäksi vajaan miljoonan euron hintaisia kohteita on hänellä kaupan Muonion Jerisjärvellä ja Sallassa.

– Miljoonahuviloille löytyy aina ostaja. Raha ei ole kadonnut Suomesta mihinkään, kun lukee tuoreimpia verotietoja, sanoo LKV-Rukan kiinteistönvälittäjä Eero Henttu.

– Kaikki miljoonakohteet eivät tule julkiseen myyntiin, koska osa haluaa tehdä kaupat julkisuudelta piilossa.

Korona käänsi hinnat laskuun, mutta miljoonakohteissa ei tunnu

Mökkien ja lomaosakkeiden neliöhinnat ovat Kortesalmi-Säkkisen mukaan kääntyneet hienoiseen laskuun korona-ajan myyntipiikistä, jolloin kysyntä oli huipussaan.

Kittilän Levillä loma-asuntojen ja huviloiden neliöhinta on 3 700 euroa. Rukalla se on Kortesalmi-Säkkisen mukaan siitä hivenen alhaisempi. Uudiskohteissa neliöhinta alkaa molemmissa keskuksissa alimmillaan noin 6 000 eurolla.

– Inflaatio ja korkotason nousu ovat tehneet ihmisistä varovaisia. Miljoonakohteilla on kuitenkin aivan oma ostajakuntansa. Ainuttakaan ei ole jäänyt myymättä, kun hinnasta on päästy sopuun, hän sanoo.

– Sen sijaan Kuusamon keskustassa asuntokauppa käy nyt vilkkaampana kuin Rukalla, sillä Kuusamoon muuttaa uusia asukkaita. Keskuskoulun vanhempainillassa kuulin, että lapsia on tullut niin paljon lisää, että koulu on täynnä, Kortesalmi-Säkkinen kertoo.

Hallikaisten hotellihanke on kestänyt 14 vuotta

Luksushuvilaa Rukalla kauppaavilla Hallikaisilla oli rakenteilla Ouluun torihotelli, jonka työt keskeytettiin viime keväänä maksamattomien laskujen vuoksi.

Laskuja on noin 12,6 miljoonaa euroa, ja niitä perii muun muassa rakennusyhtiö SRV.

Nyt Uroksen konkurssipesän hoitaja etsii hotellille jatkajaa, joka saattaisi työmaan loppuun. Hanke on ollut työn alla jo 14 vuotta ja sen valmiusaste on nyt 50 prosenttia.


Lue myös:

    Uusimmat