Mainos

Video: Neliöhinta 17 000 euroa – Helsinkiin nousee maan ensimmäinen pilvenpiirtäjä

2:00

Helsingin Kalasatamaan nousevan Suomen ensimmäisen tornitaloalueen ja maan korkeimman asuinrakennuksen huoneistot ovat herättäneet valtavasti kiinnostusta.

REDI-tornitaloalueen 132-metrisen Majakka-pilvenpiirtäjän asunnot tulivat myyntiin alkuvuodesta ja jo nyt lähes kaikki on varattu.

– Ennakkomarkkinointiin tulleista 283 asunnosta 230 on varattu, mikä tarkoittaa jo 80 prosenttia, kertoo myyntipäällikkö Merja Rainio SRV:ltä.

Majakan keskineliöhinta on 7 250 euroa ja kahden ylimmän kerroksen viidestä isostakin asunnosta on jo ennakkovarattu kaksi, vaikka niiden neliöhinnat ovat verojen kanssa lähes 17 000 euroa.

Rainion mukaan asumisen ja palvelukonseptin yhdistävää tuotetta on selvästi odotettu. Majakan asukkaiden käyttöön tulee muun muassa kuntoilutila, pyöränhuoltotila, arkiolohuone, klubitila, sauna ja spa sekä kattoterassi.

SRV:ltä kerrotaan, että tulevat asukkaat ovat toivoneet myös aulapalvelua, remonttimiestä sekä siivous-, kodinhoito- ja vartiointipalveluja.

"Asukkaat eivät pelaa samassa joukkueessa"

– Tällaiset kalliit asunnot eivät liiku niin nopeasti, niille pitää varata myyntiaikaa, sanoo kiinteistövälitystoimisto Huoneistoforumin toimitusjohtaja Jukka Ignatius.

Ignatiuksen mukaan uusiokohteet kuitenkin menevät kaupaksi nopeammin kuin vanhat kohteet.

Tosin Kalasataman luksusasunnot poikkeavat Ignatiuksen mielestä perinteisistä uudiskohteista, häntä arveluttaa niiden sijainnin lisäksi myös ympäristö.

– Perinteisesti varakkailla on omat kohteensa, kuten Helsingin keskusta-alueella Kaivopuisto ja Eiranranta. Redin riskitekijä on se, että sinne tulee myös pieniä asuntoja.

– Sama kuin Kallioon laitettaisi miljoonahuoneistoja. Asukkaat eivät ihan pelaa samassa joukkueessa.

Huoneistoforumilla on tällä hetkellä myynnissä Eiranrannassa 225,5 neliön kerrostaloasunto, jonka hintapyyntö on 4 490 000 eli 17 573,39 euroa neliö.

"Kaikki asunnot myydään lopulta"

Helsingin Lauttasaaressa puolestaan on myynnissä asunto-osakkeita osaksi meren päälle rakennetussa uudiskohteessa. Asuntoja on 51, joista on YIT:n nettisivujen mukaan myyty 38.

Halvimman yhä myynnissä olevien asuntojen velaton neliöhinta on reilut 8029 euroa, ja kalleimman 17 771 euroa.

– Ne ovat menneet hyvin kaupaksi, paikkahan on aivan uniikki, sanoo myyntipäällikkö Sari Hiillosvuo.

Hiillosvuon mukaan asuntojen myynti alkoi jo rakennusvaiheessa ja niitä on myyty pikku hiljaa. Hän ei kerro kalliempien asuntojen myyntiaikoja, mutta toteaa viimeisenkin menevän lopulta kaupaksi.

– Aina löytyy joku, joka haluaa jotain tällaista, kaikki ne asunnot myysään lopulta, hän sanoo.

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.