Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

Julkaistu 15.05.2008 16:07(Päivitetty 15.05.2008 16:29)

Komea ruijanpallas on yksi suurimmista kampelakaloista. Ruijanpallaksen lisukkeeksi Claus suosittelee keitettyä purjosipulia.


6 annosta

  • 1 pala ruijanpallasta, noin 2–2½ kg
  • 4 purjosipulia
  • 100 g suolattuja kapriksia
  • 1 salottisipuli
  • ½ nippua leveälehtistä persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl siideriviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa

Puhdista ruijanpallas. Jos olet ostanut kokonaisen kalan, tarkista että se on tuore. Tarkista kalan silmät, kidukset ja tuoksu. Leikkaa kalasta filee ja poista nahka. Leikkaa filee 12 osaan.

Puhdista purjosipulit. Käytä runsaasti kylmää vettä, jotta saat varmasti kaiken lian ja hiekan pois. Jaa purjosipulit 12 osaan siten, että jokainen pala on noin 5 cm pitkä. Kuori sipuli ja hienonna kapristen kanssa. Sekoita sipuli-kaprisseokseen öljy, viinietikka, sinappi ja hunaja. Lopputuloksena on herkullinen, paksu vinegretti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä purjosipulin palat pehmeiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Ota pehmeät palat pois vedestä ja kaada ne suoraan vinegrettiin. Lorauta mukaan hieman purjosipulien keitinvettä. Näin sipulinpalat imevät itseensä vinegrettiä ja sen kaikkia upeita makuvivahteita.

Paista ruijanpallasta paistinpannussa palojen paksuudesta riippuen noin 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa purjosipulien kanssa. Lisänä voit tarjota myös arktisista taskuravuista ja perunasta valmistettua kompottia.

Kompotti taskuravuista ja perunasta

Resepti: Claus Meyer

(Täydellinen päivä 15.5.2008)

Lisää aiheesta:

Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää