Rotuesittelyssä: Vetovoimainen siperianhusky

Tällä kertaa ansioluettelonsa ylpeänä esittelee vetovoimainen ja oman arvonsa tunteva siperianhusky.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen varsin vetovoimainen koira; nimittäin siperialainen rekikoira! Älä anna ulkonäköni hämätä, sillä muistutan kovin paljon sutta. Mutta tämän hukkamaisen turkin alla sykkii kesy ja lempeä sydän.

Minussa kiteytyy kolme sanaa: kestävyys, uskollisuus ja älykkyys. Valppaus, yhteistyökyky ja innokkuus tekevät minusta miellyttävän seuralaisen ja hyvän käyttökoiran.

Olen myös ihmisrakas ja sovin mainiosti ensimmäiseksi koiraksi. Vahtimisviettiä minulla ei ole, enkä ole epäluuloinen vieraita kohtaan. Mutta täytyy myöntää, että pidättyväisyys ja omanarvontunto kuuluvat luonteeseeni – en palvo maata jokaisen kohtaamani ihmisen alla! Kiinnyn ihmiseen, mutta en mielistele.

Koulutus ja työkokemus

Olen ikivanha rotu Koillis-Siperian kylmiltä tundrilta. Polveudun alun perin koillissiperialaisten alkuperäiskansojen jukagirien, korjakkien, kamtsadaalien ja tšuktšien rekikoirista. Kun minut tuotiin Amerikkaan, siellä raskaampiin rekikoiriin tottuneet rekikoiramiehet eivät aluksi uskoneet kykyihini. Olin heidän silmissään pieni paikallisiin vetokoiriin verrattuna, mutta osoittauduin kestäväksi reki- ja sankarikoiraksi! Virallisesti olen yhdysvaltalainen rotu, siellä minut jalostettiin nykyiseen muotooni. Suomeen saavuin vuonna 1965.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen hyvin aktiivinen, nopeasti ja keveästi liikkuva koira, jolle liikunta on luonteenomaista ja vaivatonta. Arktisena rekikoirana pystyn juoksemaan valjakossa mittaamattomia matkoja lumi- ja jääpeitteisillä rekipoluilla. Minun kanssani voit harrastaa muun muassa tokoa, agilitya, kärrynvedätystä, koirajuoksua tai -hiihtoa. Vetäminen on minulla geeneissä, juokseminen veressä!

Minulla ei ole vahvaa vahtimis- eikä puolustustaipumusta, eikä tarvetta rähistä tai haastaa riitaa. Viihdynkin parhaiten suuremmassa ryhmässä, kahden tai useamman lajitoverini kanssa. Olen myös mainio kotikoira, kunhan vain aktiviteetteja riittää!

Muuta

Olen keskikokoinen, säkäkorkeus on noin 51–60 senttimetriä. Minulla on tiheä karvapeite, pystyt korvat ja tuuhea häntä, mitkä antavatkin minulle pohjoisen rodun leiman. Häntäni kaartuu sirppinä selän päälle kun olen tarkkana kuin porkkana. Kuononi kapenee kärkeä kohti ja kirsuni väri vaihtelee mustasta lihanväriseen.

Karvapeitteeni on keskipitkä, peitinkarva suoraa, pohjavilla pehmeää – karvanlähtöaika minulla onkin kaksi kertaa vuodessa. Kaikki värit ovat sallittuja puhtaanvalkoisesta erilaisiin ruskean, harmaan ja mustankirjaviin yhdistelmiin asti. Silmäni ovat vinot ja väriltään siniset tai ruskeat, eripariset tai sekavärisetkin.

Motto

Hyvä isäntä, mainio re(n)kikoira!

Suosittelijat

Valjakkoajosta kiinnostuneet, arktisten koirien ystävät, lapsiperheet


Lähde: Siperianhusky.fi, Siperianhusky.net, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja