Mainos

Rotan vuosi alkoi Kiinassa vaikeuksien keskellä

Kiinassa on juhlittu Rotan vuoden alkamista. Kaikkialla maassa on järjestetty juhlakulkueita ja ilotulitusraketit ovat värjänneet taivaan monivärisillä räjähdyksillään.

Juhlatunnelmaa on latistanut kuitenkin se, että miljoonat kiinalaiset ovat edelleen ilman sähköä. Kolme viikkoa kestäneet lumisateet ja pakkanen ovat katkoneet sähkölinjoja ja estäneet kivihiilen kuljetuksen voimaloihin.

Pakkanen on aiheuttanut myös liikennekaaoksen. Miljoonille siirtotyöläisille matka kotiin viikon lomalle jäi haaveeksi.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan pelkästään Guangdongin maakunnassa Etelä-Kiinassa on jumissa 14 miljoonaa siirtotyöläistä, joilla ei ole toivoakaan päästä matkustamaan perheidensä luokse.

- Kaipaan tytärtäni hyvin paljon. Hän on vain puolitoistavuotias. Kun pääsin rautatieasemalle, olin äimistynyt nähdessäni miten paljon ihmisiä siellä oli odottamassa junaa. En pystynyt edes tunkeutumaan väkijoukon läpi, suri lelutehtaan työntekijä Wang Xiaoli.

Televisiossa on hehkutettu koko päivän presidentti Hu Jintaon ja pääministerin Wen Jiabaon toistuvia matkoja pahiten myrskyistä kärsiville alueille. Xinhuan mukaan sähköt on saatu palautettua 162:een myrskyn pahiten runtelemista 170 maakunnasta.

Kiinassa arvioidaan olevan yli 200 miljoonaa siirtotyöläistä, jotka ovat lähteneet kotiseudultaan muualle Kiinaan ansaitsemaan elantonsa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.