Roope Salminen hehkuttaa Helsinki Pridea – muiskautti pusun bändikaverilleen: "Tasa-arvo ei ole valmis"

Roope Salminen julkaisi Instagramissa Pride-viikon kunniaksi pusukuvan bändikaverinsa Olli Äkräksen kanssa.

Juontaja ja muusikko Roope Salminen julisti maanantai-iltana Instagram-tilillään Pride-viikon ilosanomaa toivottamalla ihanaa viikkoa kaikille sukupuoleen, rotuun, suuntaumukseen tai yhteiskuntaluokkaan katsomatta.

Kuvassa hän muiskauttaa pusun Roope Salminen & Koirat -yhtyeessä soittavalle bändikaverilleen Olli Äkräkselle.

– Tää kuva on otettu vuonna 2016, kun turvavälit oli pikkusen löysemmät ja maailma oli aika erilainen. Sekä meille jokaselle, että mulle henkilökohtasesti, Salminen taustoittaa.

Salminen kirjoittaa tahtovansa uskoa, että tasa-arvoasioissa on menty viime vuosien aikana eteenpäin, mutta samalla fasismin nousu ympäri planeettaa huolestuttaa häntä. Esimerkeiksi hän nostaa Unkarin ja Hongkongin.

– Vaikka just susta tuntuisi, että Suomessa on kaikki jo aivan mainiosti, niin pyydän, että katot ympärillesi. Tasa-arvo ei ole valmis ja tää hyvä, mitä me ollaan saavutettu, tuntuu välillä keikkuvan monelta osin veitsen terällä. Priden kaltaiset rauhanomaiset mielenilmaisut on älyttömän tärkeitä edelleen, Salminen muistuttaa.

Helsinki Priden suojelijana toimii pääministeri Sanna Marin. Hän kirjoitti viime viikolla julkistetussa blogikirjoituksessa, että viikosta on tullut Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma. Viikko on yleensä huipentunut suureen kulkueeseen kesäkuussa, mutta koronapandemian vuoksi tapahtuma siirrettiin syyskuulle.

Marin muistutti kirjoituksessaan, että tänä vuonna Helsinki Priden teemana on esikuvat. 

– Yhtenä esikuvien ryhmänä haluan nostaa esiin ne taiteilijat ja yhteiskunnalliset ajattelijat, jotka ovat jo edesmenneet mutta joiden perintö elää vahvana ajassamme. Tällaisia taiteilijoita ovat muun muassa Tove Jansson, jonka ensimmäinen virallinen liputuspäivä oli 9.8. tänä vuonna, ja Touko Laaksonen, jonka syntymästä tuli keväällä 100 vuotta, Marin kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat