Mainos

Roope Salminen bändinsä alkuajoista: Bensatkin tuli maksettua keikoille itse

2:21

Roope Salminen näyttelee Apulannan perustajajäsentä Anttia uudessa Teit meistä kauniin -elokuvassa.

Tarina kertoo, että Apulannan perusti aikoinaan Antti Lautala pyytämällä Toni Wirtasta ja Simo Santapukkia mukaan. Uudessa elokuvassa Teit meistä kauniin Antin osa on merkittävä.

Millaista oli olla Apulannan Antti?

– Mä tein Antin sitä kautta, että tutustuin käsikirjoitukseen ja tein sellaisen roolityön, joka mielestäni ja ohjaajan mielestä toimii tuohon elokuvaan draamallisesti parhaiten. En halunnut tavata Antti Lautalaa ennen kuin elokuva on kuvattu, jotta pystyisin tekemään mahdollisimman puhtaan roolisuorituksen, tv-persoona Roope Salminen kertoo ensimmäisestä elokuvaroolistaan. 

– Aika kaukana olen itsestäni. Näyttelen 16-vuotiasta punkkaria. Se oli iso haaste, jatkaa rooliaan kymmenen vuotta vanhempi Salminen.

Olet myös muusikko. Näetkö yhtään itseäsi Apulannan nuoruusjätkissä?

– Kaikki, jotka musiikkia tosissaan tekee, tietää sen fiiliksen, kun taistellaan sen puolesta, että edes joku tulisi keikalle. Ennen hittiä kiersimme kuusi vuotta pieniä kuppiloita. Menimme soittamaan ilmaiseksi ja maksoimme itse bensamme. Kyllä pystyn samaistumaan siihen fiilikseen, mitä Apulanta on käynyt läpi.

Elokuvassa tavoitellaan unelmia. Sinä olet tavoittanut jo vaikka mitä. Mistä vielä unelmoit?

– Suomessa on tosi paljon lahjakkaita, älykkäitä ja intohimoisia ihmisiä, jotka eivät ole saaneet samanlaisia näytönpaikkoja kuin minä. Toivon, että pystyn tuomaan heitä esiin. Esimerkiksi Improryhmä Kolinan kautta olemme saaneet hyviä tyyppejä. Toivottavasti minä tuon meille uutta yleisöä, jotka näkevät heidät ja unohtavat minut aivan kokonaan, hymyilee Salminen. 

2:07

Roope Salminen tähdittää syksyllä MTV3-kanavan Enbuske, Veitola & Salminen -show’ta. Uusi kausi starttaa perjantaina 2.9.2016!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja