Mainos

Antti Holma avautuu rankasta kaksoisroolistaan Cheek-elokuvassa: "Kuvaukset menivät kuin sumussa"

Cheekiä ja hänen kaksoisveljeään Veljeni vartija -elokuvassa näyttelevä Antti Holma ei joutunut opettelemaan Cheekin koko tuotantoa ulkoa roolia varten.

Näyttelijä Antti Holma, 35, tekee Veljeni vartija -elokuvassa kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Tiihosena sekä tämän kaksoisveljenään Jere Tiihosena.

– Kuvausaikataulu oli erittäin kiireinen. Minulla ei ole samanlaista huminaa ollut päässä koskaan missään muussa työssä. Tämä oli niin omalaatuinen juttu jo ihan teknisesti, kun tein kaksoisroolin, Holma kertoo MTV.fin haastattelussa.

– Kaksoisroolin tekemisen rinnalla kulkivat tappelukoreografiat ja räppääminen. Sanotaan näin, että en ihan hirveästi muista viime kesästä ja elokuvan kuvauksista. Ne menivät kuin sumussa.

Holma tapasi Cheekin projektin alussa ja poimi rooliaan varten haluamansa asiat.

– Materiaalihan Jaresta riittää vaikka kuinka. En halunnut kuitenkaan tuijottaa haastatteluvideoita loputtomiin, vaan otin ne omat juttuni. Jare oli hyvin lämmin ja ystävällinen koko ajan. Oli mielenkiintoista nähdä hänestä eri puolia, näyttelijä toteaa.

"En ole ollenkaan rap-ihmisiä"

Antti Holma kertoo kuunnelleensa aiemmin hiphopia lähinnä yhdysvaltalaisen rapin ja r&b-musiikin risteymäkohdasta.

– En ole ollenkaan rap-ihmisiä. Suomi-hiphop on ollut minulle täysin vierasta, eli hyppäsin siis tavallaan altaan syvään päähän siinä, Holma sanoo.

– Se hyppääminen oli ihan kivaa, koska minulla ei ollut mitään ennakkoasenteita Cheekiä kohtaan. Olen joskus kyllä kuittaillut Jarelle Twitterissä. Hän tuntuu olevan helppo maali ja tekee asioita isosti. Tekijöille on aina helppo vittuilla. En ole rakastanut Cheekin musiikkia, mutta en ole sitä vihannutkaan.

Holma kuvailee Cheekiä kiinnostavaksi ilmiöksi.

– Sitä olen ihmetellyt. Tämän leffaprojektin myötä olen huomannut, että Cheekiin suhtautuminen on intohimoista. Kaikenlaisia ilmiöitä suomalaisella musiikkikentällä on ollut, mutta Cheek on vertaansa vailla, hän sanoo.

– Olimme Ruisrockissa kesällä katsomassa keikkaa lavan takana ja siinä tajusin ensimmäisen kerran, miten iso Cheek-ilmiö on. Tanner oli täynnä huutavia ihmisiä, jotka osasivat biisit ulkoa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Antti Holma kertoo päättäneensä projektin alussa, että hän ei kuuntele Cheekin koko tuotantoa läpi, vaan keskittyy niihin kahdeksaan kappaleeseen, jotka hänen on kuvauksissa osattava.

Avaimet mun kiesiin on tällä hetkellä suosikkibiisini Cheekin materiaalista. Jare ei itse ilmeisesti kauheasti pidä siitä, sillä hän haluaa aina mennä eteenpäin, Holma toteaa.

– Mutta minä olen tällainen "heinähattukuuntelija". Se on niin letkeä, hauska ja vilpitön kappale.

Veljeni vartija -elokuvassa kuullaan siis Antti Holman räppäämistä. Tuleeko tulevaisuudessa julkisuudessa näkymään Holman räppäävä alter ego?

– Hah! Tuskin. Minähän teen kyllä vähän kaikkea, enkä ole sitä poissulkenut, että sellaista tapahtuisi tuolla vitsihuumoripuolella, Lontoossa asuva näyttelijä sanoo.

– Yritän olla tekemättä turvallisia ratkaisuja. Minulle on tarjottu paikkaa tv-ohjelmien panelistina, mutta en koe sitä nyt ajankohtaisena. Pyrin välttämään turtumista.

---

Veljeni vartija saa ensi-iltansa keskiviikkona 31. tammikuuta 2018. Lisätietoa elokuvasta löytyy muun muassa täältä.

1:38

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja