Mainos

Apulanta-elokuvan tähti vietti 2,5 kuukautta Toni Wirtasena – "En välttämättä suosittele"

6:24

Teit meistä kauniin -elokuvan Toni Wirtasta näytellyt Tatu Sinisalo teki roolinsa metodinäyttelemisen kautta. Hän siis eli jokapäiväistä elämäänsä "Tonina" eikä toiminut omana itsenään.

Mikä Apulanta-elokuvan sanoma on?

– Tämän elokuvan suuri juttu on se, että nuorten tulee uskoa unelmiinsa. Ja vaikka tämä leffa kertoo jätkien bändistä, niin haluan sanoa kaikille tytöille ja nuorille naisille, että tehkää sitä omaa juttuanne älkääkä kuunnelko mitään tytöttelyä, sanoo Tampereen Nätyssä opiskeleva Tatu Sinisalo

Millaista tätä elokuvaa oli tehdä?

– Vaikeaa. Tulin untuvikkona kehään. Tosi paljon juttuja piti puhtaasti tehdä niin, että hoin itselleni "uskon itseeni, uskon tähän, uskon tähän hahmoon". Käytin 2,5 kuukautta laskeutuen tähän rooliin ja tietoisesti koitin vaipua metodiin, koska en ollut sellaista koskaan päässyt kokeilemaan. Koitin elää jokapäiväistä elämääni Tonina ja viimeistään kuvauksissa en enää vapaa-ajallanikaan toiminut itsenäni. Oli aikas raskas keissi, Sinisalo kuvaa urakkaansa.

"Kuvaukset sumussa"


Miltä se jälkikäteen tuntui?

– Se tuntui hyvin häiriintyneeltä. Olin sumussa koko kuvaukset ja viimeiset kuukaudet, en välttämättä suosittele, mutta tulipahan kokeiltua. 

Onko tämä elokuvan nuoruus yhtään sellaista, mitä itse olet saanut elää?

– Muistan oman nuoruuteni tosi ruusuisena. Kyllähän tuli toilailtua ja hajotettua paikkoja. Koska historia on aina läsnä, niin tämä elokuva on siitä tärkeä, että tietää, missä mennään nyt.

Minkälaista palautetta bändin jätkiltä on tullut?

– Sieltä on tullut kiitoskumartelua. Arvostan todella paljon sitä, että jätkät uskaltavat tulla leffaan, kun toiset koittavat heille hattua nostaa.

Millainen mies oli nuori Toni Wirtanen

– Tonin hahmo on niin monisyinen, että sitä oli haastava tulkita. Toni oli täynnä unelmia ja intoa ja kun hän viimein löysi sen tiimin, niin siitähän se lähti. Kukaanhan ei ole vahva yksin, vaikka lyyrikko ja taituri onkin.

Katso lisää Sinisalon mietteitä videolta.

2:07

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja