Roope Hintz löysi kemian venäläistähden kanssa Dallas Starsissa: "Hän on vähän erilainen kuin muut"

Dallas Starsin Roope Hintz oli yksi iloisimmista suomalaisyllättäjistä NHL:ssä viime kaudella. Katulätkän SM-turnaukseen osallistunut sentteri oli yksi Dallasin kärkihyökkääjistä loppukaudesta. Hintz, 22, on kuitenkin vasta NHL-uransa alussa. 

Hintz seilasi alkukauden farmin ja NHL:n väliä, mutta hän nousi kauden edetessä NHL-joukkueen vakiokokoonpanoon. Hintz pelasi lopulta runkosarjassa 58 ottelua (9+13=22). 

Pudotuspeleissä hyvät otteet jatkuivat, ja 13 ottelussa syntyivät tehot 5+3=8. 

– Varmaan taidossa ja vauhdissa ovat suurimmat erot, Hintz vertasi NHL:ää ja AHL:ää MTV Urheilulle. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Jalka murtuneena seiskapelissä

Hintz joutui pelaamaan jalka murtuneena pudotuspelien toisen kierroksen seiskaottelun St. Louis Bluesia vastaan. Hän oli saanut kiekon kipeästi jalkaan edellisessä ottelussa. 

Blues voitti ottelun ja eteni mestariksi asti. 

– Pystyin pelaamaan puudutuspiikin voimalla, niin silloin pelattiin. En tuntenut mitään, Hintz kertasi ja sanoi, että nyt jalka on täysin kunnossa. 

Hintzin tilanne on hyvä, sillä hänellä on vielä vuosi jäljellä tulokassopimusta Starsin kanssa. Hyvä tulokaskausi ei vielä riitä, ja taitosentteri hakee lisää tehoja ulos kropasta. 

– Lähtönopeutta on yritetty parantaa nopeusvoimatreenillä ja urheilukentällä tehtävillä harjoitteilla. Ja tietysti myös luistimilla. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Radulov vähän erilainen kuin muut"

Hintz pääsi pelaamaan Starsin kärkimiesten kanssa. Hän muodosti hyvän kemian esimerkiksi venäläistaituri Aleksandr Radulovin kanssa. 

– Tykkään pelata hänen kanssaan. Hän osaa syöttää hyvin ja neuvoa oikealla tavalla. 

– Persoonana hän on vähän erilainen kuin muut, mutta minulle hän on ollut ihan huikea, Hintz virnisti. 

Stars hankki paljon kokemusta riveihinsä tekemällä sopimuksen San Jose Sharksin Joe Pavelskin ja Anaheim Ducksin Corey Perryn kanssa. 

– Meillä on hyvä runko, johon saimme pari uutta pelaajaa. Hyvä nippu on kasassa, pitää vaan parantaa edelliskaudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat