Romutuspalkkion määrärahat loppuivat kesken – suuri suosio yllätti

Heinäkuun alusta alkaneeseen romutuspalkkiokampanjaan varatut määrärahat valtion budjetissa ovat loppuneet kesken. Nyt autoala odottaa päätöstä mahdollisesta lisärahoituksesta.

Alun perin vuoden loppuun asti suunniteltu romutuspalkkiokampanja yllätti suosiollaan. Kampanjassa on kyse vanhan yli 10 vuotta vanhan auton romutuksesta saatavasta 1500 euron tuesta uuden auton hankintaan. Valtion osuus tuesta on 1000 euroa ja autoalan 500 euroa. Valtio varasi kampanjaan kolme miljoonaa euroa eli tuen 3000 autolle. Teknavin saamien tietojen mukaan tämä määrä on tullut nyt täyteen.

Kaikesta huolimatta kampanja täytti sitä järjestämässä olleiden tahojen tavoitteet. Autokanta on näiden osalta uudistunut, päästöt vähentyneet sekä liikenneturvallisuus parantunut. Käytännössä kampanjan jatkaminen alun perin suunniteltuun vuodenvaihteeseen on nyt kiinni valtion mahdollisesti lisäbudjetista. Periaatteessa asiassa ei pitäisi olla ongelmaa, sillä valtion keskimääräiset verotulot uudesta autosta ylittävät helposti tuen määrän.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio kommentoi asiaa varovaisesti Teknaville.

– Toivotaan, että lisärahoituspäätös saadaan ja mieluiten mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja