Mainos

Romanialaiset automaattihuijarit kiinni itse teossa

Viime aikoina Etelä-Suomen alueella useilla eri paikkakunnilla polttoaineautomaatteihin rikosta yrittäneet ulkomaalaiset miehet jäivät kiinni viime yönä Hämeenlinnassa. Kaksi miestä on pidätetty ja Kanta-Hämeen poliisi tutkii asiaa.

Epäillyt ovat 25- ja 33-vuotiaita romanialaisia miehiä. Poliisi etsii vielä kahta muuta samaan koplaan kuulunutta epäiltyä.

Polttoaineautomaatteihin on yritetty ammattimaisesti ja hyvin suunnitelmallisesti asentaa maksukortin lukijalaite sekä kamera, mikä tallentaisi tunnusluvun näppäilyn.

Rikoskomisario Pekka Kiisken mukaan poliisi oli jyvällä tekijöistä "omien toimenpiteidensä" ansiosta. Poliisi kuvasi maanantain ja tiistain välisenä yönä automaattiasemalla, kun miehet olivat asentamassa laitetta ja otti sen jälkeen kaksi miestä kiinni.

Rikollisten laitteet kehittyneet

Laitteet ovat niin huomaamattomat, että niitä on vaikea tavallisen kuluttajan havaita, poliisi kertoo. Kiisken mukaan näiltä laitteilta ei voinut suojautua edes laittamalla kätensä tunnuslukunäppäilyn eteen, koska kamera oli näppäimistön vieressä noin viiden sentin päässä numerolevystä. - Siinä puuttuu vain yksi niitti, jonka jättämästä aukosta kamera kuvaa. Jos reiän huomaa, siihen voisi tietysti laittaa sormen eteen.

Alla olevasta helmikuisesta uutisesta voi lukea miten laitteet vielä silloin toimivat. Tuolloin tunnusluvun näppäilyn suojaaminen toisella kädellä vielä auttoi.

Rikollisten ideana on siis kopioida kortin tiedot ja saada samalla tunnusluku. Sen jälkeen korteista voi valmistaa kopioita ja tyhjentää tilejä.

Poliisin tiedossa ei ole, että romanialaiset olisivat vielä onnistuneet hyödyntämään tietoja. Poliisin mukaan kopla on liikkunut ainakin Porvoossa, Helsingissä, Espoossa ja Kankaanpäässä, jossa laitteita on ollut automaateissa kiinni.

Poliisi kehottaa edelleen erityiseen huolellisuuteen ja tarkkaavaisuuteen maksukorttiautomaatteja käyttäessään. Jotain poikkeavaa havaittaessa pyydetään ilmoittamaan poliisille.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.